Mit tegyek, ha a 9 éves kutyámat nem bírják el a hátsó lábai, van remény?
3 hónapon belül úgy leépült szegény, hogy mostanában egyre többet fekszik, mert a hátsó lábai nem bírják el (pedig annyira élénk még és folyton labdázna)
már az első jelnél kihívtuk az állatorvost, írt fel neki gyógyszert és vmi kagylós kapszulát, de nem segít neki
Annyit mondott a doki h nem tehet semmit, ezeknek a kutyáknak gyakran ez végzetük
Szeretném elvinni megröntgeneztetni őt
Milyen eredmények születhetnek és azok közül melyek gyógyíthatóak????
Ha van remény, esély a gyógyulásra (röntgen eredmény függvénye), akkor mindent hajlandó vagyok kipróbálni, ha sajnos nem, akkor nem szeretném, hogy tovább szenvedjen :(
"Adott neki gyógyszert mondta, hogy várjon majd másikat adott neki szintén várjon..."
...mindeközben a kutya leépül, nem tud lábraállni sem. Biztos fasza a doki. Gondolkodj már kicsit, ha te ugyanezekkel a tünetekkel kihívnál magadhoz vagy egy családtagodhoz egy orvost, majd ő azt mondaná, hogy "tessék bevenni ezt a random tablettát és két hét múlva beszélünk", mit tennél? Úgy gondolnád, hogy ez teljesen rendben van? Eszedbe sem jutna, hogy vajon mégis MIRE, és főleg MI ALAPJÁN adja azt a tablettát?
"Minden állatorvos csak próbálkozik ha nincs megfelelő műszere"
Nem. Egy normális állatorvos ilyen esetben azt mondja, hogy elnézést, nincsenek meg a megfelelő műszereim/szaktudásom/akármim a diagnosztizáláshoz, tessék elmenni XY rendelőbe, ott meg tudják vizsgálni. Szép is lenne, ha minden doki házhoz járva osztogatná a tablettákat, "oszt' majd lesz valami, Józsikám" alapon.
öö egy kis megjegyzés... a kutya még most is lábra tud állni, csak látom rajta h gyengék a hátsó lábai és séta után nem játszani akar, hanem inkább feküdni
fájdalma úgy tudom, h nincs (orvosok szerint és én sem látom rajt h fájna)
mellesleg igen, ha azt érezném, hogy gyengült a lábam és az orvos felírna egy gyulladáscsökkentős gyógyszert és azt mondaná várjak néhány hetet h kiderüljön hat-e a gyógyszer, akkor várnék
nyilván ha romlana a helyzet előbb visszamennék hozzá, de ezt egy kutya nekem nem tudja elmondani, h 'hé gazdi rosszabb mint volt...'
amint észrevettem/láthatóvá vált h nem segít a gyógyszer kihívtam újra az orvost, amellett konzultáltam egy másikkal is, aki szintén azt mondta h igen, ez az új gyógyszer nagyon jó, mindenképp ki kell próbálni
Tudod, amikor a kutya valamijét nem használja, annak egyszerű oka van...fáj neki. Azért, mert nem visong,nem sziszeg, még fáj neki.
Bármilyen gyógyszert adnak ebben a helyzetben, az általában gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító.
Végül is semmi gond azzal, hogy vártad a kapott szerek hatását. Csak általában ilyen idős kutyánál , ha nem használ láthatóan az első gyógyszer, ajánlani szokták a röntgent, hogy utána célzottan tudjon az orvos arra ható kezelést tenni.
A röntgennel látni lehet,hogy az arra adott gyógyszer milyen mértékben tud segíteni a kutyának. Mert, sajnos, van, amikor már a gyógyszerek sem tudnak teljes mértékben állapotjavulást hozni.
állapotjavulást már semmilyen gyógyszer sem fog okozni, azt elmondta az összes állatorvos nekem, akivel eddig beszéltem
röntgen kimutatja h mi a baj és vagy lehet szinten tartani vagy nem
egyébként mielőtt elvinném az ortopédiára tegnap kijött egy 3. orvos ő azt mondta h a kutya "állásából" (és meg is tapogatta) ítélve ez nem gyulladás, hanem csípő vagy gerinc probléma, amin segíteni sajnos nem tudnak, de azért egy röntgennel ki lehet deríteni ezt és a mozgatás/mozgás fog csak segíteni a szinten tartásban
ugyh hétfőn felhívom az ortopéd orvost és ő majd megcsinálja a röntgent és a vizsgálatokat
állatorvos szerint gerinc :/
nem sokára visszük röntgenre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!