Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, ha a 9 éves...

Mit tegyek, ha a 9 éves kutyámat nem bírják el a hátsó lábai, van remény?

Figyelt kérdés

3 hónapon belül úgy leépült szegény, hogy mostanában egyre többet fekszik, mert a hátsó lábai nem bírják el (pedig annyira élénk még és folyton labdázna)

már az első jelnél kihívtuk az állatorvost, írt fel neki gyógyszert és vmi kagylós kapszulát, de nem segít neki

Annyit mondott a doki h nem tehet semmit, ezeknek a kutyáknak gyakran ez végzetük

Szeretném elvinni megröntgeneztetni őt

Milyen eredmények születhetnek és azok közül melyek gyógyíthatóak????

Ha van remény, esély a gyógyulásra (röntgen eredmény függvénye), akkor mindent hajlandó vagyok kipróbálni, ha sajnos nem, akkor nem szeretném, hogy tovább szenvedjen :(

2013. okt. 3. 11:36
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Ha DP, akkor azon sokat lehet javítani megfelelő mozgatással, meg valószínűleg egy rakás más betegségen is, de ahhoz előbb kell rendes állatorvos, aki rendesen megvizsgálja. Most így hogy nem tud mozogni, nem nagyon tud ellenkezni, úgyhogy viheted akárhova, meg egyébként is kellemes változatosságot jelentene neki egy kis nevelés. De persze ha ez a kis nehézség nem fér bele a "mindent hajlandó vagyok kipróbálni"-ba, akkor akár be is fejezhetjük a beszélgetést.
2013. okt. 3. 12:00
 12/30 A kérdező kommentje:

naponta, 2 naponta ki szoktam vinni egy erdős-mezős területre sétálni (ide többen is járnak), itt szoktunk játszani általában 2-4 órát

és 3 hónapja kb észrevettem, hogy a játék/séta után gyengébb a bal hátsó lába, ekkor felhívtam a dokit, írt fel táplálékkiegészítőket, azt mondta várjak néhány hetet míg beépülnek/hatnak

vártam, nem segített, sőt a másik lába is gyengült (közben persze igyekeztem nem megerőltetni a kutyust, csak egy rövidebb sétára vittem ki őt)és felkerestem ismét a dokit

akkor írta fel a gyógyszert és másfajta kiegészítőt, azt mondta várjak ismét

nem javult és most ott tartunk, amit fent leírtam

2013. okt. 3. 12:03
 13/30 A kérdező kommentje:

Dr. Peresztegi Attilát találtam interneten itt:

[link]

talán ő többet tud majd mondani..

2013. okt. 3. 12:05
 14/30 sippara ***** válasza:
Na, akkor első körben fel lehet hívni a dokit, hogy ha elviszed egy másikhoz, aki esetleg azt mondja, hogy három hónapja még menthető lett volna a lába, UGYE fizeti a felmerülő pluszköltségeket és/vagy visszaviszi a diplomáját az ecserire. Aztán pedig irány egy normális, jól felszerelt állatorvosi rendelő.
2013. okt. 3. 12:05
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Nézd.. valóban idős a kutyád. Tehát ne várd, hogy a dokik ismét megfiatalítják. Egy röntgennel már be lehet határolni, mi a gond. Dp, gerinc... Általában ezek a főbb okok. Utána pedig mehet a gyógyszer neki, amit az orvos ad. Ilyen helyzetben már a zöldkagylós készítmények nem tudnak látványosan javítani sajnos.
2013. okt. 3. 12:12
 16/30 A kérdező kommentje:

Felvettem a kapcsolatot a másik orvossal

talán ő tud majd segíteni

2013. okt. 3. 12:20
 17/30 anonim ***** válasza:
Írd majd meg mindenképp, hogy mit mondott!
2013. okt. 3. 12:46
 18/30 anonim ***** válasza:

Enyhíteni biztosan tudnak a helyzeten. Ha másként nem , gyógyszerrel. Ha pedig már olyan szinten lesz, hogy járóképes lesz, vidd sétálni , mert a mozgás kell az izmoknak. De ne csinálj vele semmi rohangálós, ugrálós játékot már. Csak, amennyit maga megtesz.

Kívánom, eredményes legyen a dokihoz menés!

2013. okt. 3. 12:48
 19/30 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2013. okt. 3. 13:10
 20/30 anonim ***** válasza:
Mindenki annyira dobálózik, hogy BEZZEG ha rendes orvoshoz vitted volna... Akkor most nem lenne semmi gond stb. stb... Honnan tudta volna a kérdező, hogy ez egy sz@r orvos? Ha egyáltalán tényleg az. Adott neki gyógyszert mondta, hogy várjon majd másikat adott neki szintén várjon... Minden állatorvos csak próbálkozik ha nincs megfelelő műszere ugyanis a kutya nem mondja meg mije fáj. Nem minden bokorban van ugyanis röntgen. Laikusként pedig, hogyan mérje fel, hogy az illető orvos jót tesz e vagy sem. Peresztegi pedig tényleg jó mi is voltunk már nála, bátran keresd fel.
2013. okt. 3. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!