Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Félős kiskutya? Szükségem...

Félős kiskutya? Szükségem lenne tanácsra!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

E fajta problémával még nem volt dolgom a többi kutyám esetében, ezért nincs benne tapasztalatom. Most van egy 13 hetes kiskutyánk, 3x voltunk eddig sétálni. Eddig ismerős kutyákkal találkozott, nem volt semmi baj, játszottak. De a parkban ha jön egy idegen kutya, tisztára bestresszel, és kiszalad a világból, nagyon fél tőlük. Még a kistestűektől is. Igaz a legtöbb kutya hatalmas lendülettel vágtázik hozzánk, sokszor még le is teperi szegény kiskutyát, vagy erőszakosan, túl hevesen hívja játszani, amitől ő megijed. Mikor először voltunk sétálni, akkor jött egy kutya játszani, kicsit hevesen, ő meg úgy megijedt, hogy kilőtt az út felé, át az egész parkon hiába kiabáltam neki, se hall se lát, csak szaladt ijedtében, mint akit oroszlán kerget. Az egyik utcában találtam meg, ahol nyüszögve, boldogan rohant hozzám, őrült, hogy végre biztonságban van. Gondoltam teszek rá hosszú pórázt, de szerintem az nem megoldás, csak annyiból, hogy nem tud kiszaladni a világból ha megijed. Alapesteben behívható. A furcsa az egészben, hogy semmi mástól nem fél, se a porszívótól, se állatorvostól, se durranástól, semmitől, úgy tűnt tökéletes idegrendszere van. Csak a kutyáktól fél így. Pedig előtte velük sem volt rossz élménye, azon kívül, hogy őt gyepálták a tesók az alomban. De az csak nem viselte meg ennyire, hiszen játszott is velük simán, és másik tesóját is uralták a többiek, az mégse ilyen. Van valami ötletetek?

2013. okt. 2. 16:04
1 2
 11/14 Akiteki ***** válasza:
Akkor viszont felnőtt, nyugodtabb kutyák társaságát kellene keresni, akik nem gázolják el játék közben. Másik kutyád nincs otthon? Talán egy ismerős nyugodt kutyával együtt kellene kimenni.
2013. okt. 2. 19:41
 12/14 A kérdező kommentje:
Nekem nincs, de anyánál van. Oda azért nem vittem őt még, mert nem kaptak kombit 3 éve, de egészségesek. Az én kutyám most kapta meg a 3. kombit (+6 hetes korában parvo ellenit) akkor találkozhatnak? Azok a kutyák szelídek, jól neveltek.
2013. okt. 2. 19:55
 13/14 Akiteki ***** válasza:
Ha nem kaptak oltást és még élnek, akkor tuti nem betegek. :)
2013. okt. 2. 20:45
 14/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a tanácsokat, megyünk majd akkor kutyaoviba, meg normális kutyákhoz. Már csak az a kérdés, hogy oldjam meg a napi sétát a közeli parkba, anélkül, hogy újabb rosz élménye legyen.ű

Mai eset:

állatorvosnál találkoztunk egy másik kölyökkutyával, aki kitámadott!! morogva az én kutyámra. az én kutyám csak állt és nézte, egy icipicit morgott magában, nem is hallatszódott, csak épp a nyakánál volt a kezem, és éreztem. Azóta hazafelé minden kutyára morog. Eddig nem tette. Na szép, ha ennyitől eltanulta :O

2013. okt. 2. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!