Olyat láttam, hogy az Expressz.hu-n TÖRZSKÖNYVVEL adnak kutyát 50. 000 Ft-ért. Ez a kutya attól még lehet "normális", hogy nem tenyésztőtől van, nem?
Milyen fajta kutya? Csak mert pl mudit törzskönyvvel kb 50 ezer.
Az a baj, hogy sehogy se ellenőrzik a törzskönyv valóságtartalmát, úgyhogy ha olyan fajtáról van szó, ami ennél sokkal több, akkor ott lehet valami gebasz van.
Én is megkérdezem, hogy milyen fajta?
Lehet normális, de így is lutri és felmerül a kérdés, hogy miért az expresszen hirdetik, illetve hogy miért pont ennyi a vételára a kutyának?
Sajnos sokan szaporítanak már származási lappal, ezért nagyon meg kell válogatni honnan lesz a kutyus.
Hármas vagyok. Hirdethet az expresszen, de szaporítógyanús, akkor is, ha van törzskönyv. A származási lap kiváltása 5500 ft egyébként. Az, hogy egy családnak van 1 szuka és egy kan kutyája és összeteszi őket, abból nem mindig sül ki jó dolog (sőt). Ettől még belefuthatsz egy "normális" kutyába, de ne az legyen a mérvadó, hogy olcsó és ráadásul van törzskönyv! Ebben az esetben a tk csak arra jó, hogy tudod, a kutyád fajtatiszta és nem keverék. De ettől ugyan úgy lehet beteg, rosszul szocializált, stb.
Az első kutyám 10 évvel ezelőtt nekem is hasonló helyről jött, apróhirdetéses újságban találtunk rá, olcsó és törzskönyves volt...fél éves kora után előjöttek a bajai, epilepsziás, állandóan begyullad a füle, rossz a szeme. Pedig látszólag "jó vétel volt". Ettől függetlenül persze nagyon szeretjük, de szegény elég sokat szenved a bajai miatt. Ezért írom, hogy legyél körültekintő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!