Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell hideg vízzel fürdetni?

Miért kell hideg vízzel fürdetni?

Figyelt kérdés

A kérdésem azoknak a tenyésztőknek/kiállításozóknak szól, akik a kutyájuk dúsabb szőre miatt minden nap, vagy pár naponta hideg vízzel fürdetik őket.

Nem gondolják azt, hogy ez valamilyen szinten kínzás a kutyának? Szerintem az emberek sem élveznék, ha ilyen sűrűn kapnának egy hideg vizes zuhanyt a fejükre...és mindezt csak azért, hogy elmenjenek egy kiállításra, amit saját tapasztalataim szerint csak a gazdák élveznek, és ehhez még jön az is, hogy szerencsétlen kutyát hideg vízzel fürdetik. Nem értem, hogy miért olyan fontos ez.

Van egy másik kérdésem is, de két kérdést nem akarok kiírni. Ugyan úgy a kiállításozóknak szól a kérdésem.

Nem egy tenyésztő ismerősöm van, és nem egy olyan, aki nem tenyésztő, de rendszeresen járnak kiállításokra, és sajnos azt vettem észre, hogy nagyon sok esetben a színhibás kutyának lefestik a szőrét. Pl egy fehér foltot barnára.

Ezt sem értem. Amikor még régen én is jártam nekem az volt a fontos, hogy a kutyám úgy legyen ott, mindenki előtt, ahogy született. Nagyon durván ki vagyok akadva arra, hogy sokan képesek a kutyájuk hibáit ilyen aljas módon elfedni.(és ezek után ki tudja, hogy még milyen hibát javítottak ki beavatkozásokkal) Ha valaki tett már ilyet, vagy ő is ismer hasonlót az kérem írja le nekem, hogy ezt nem érzik egy csöppet gerinctelen húzásnak?

A kérdésem nem feszültség keltés céljából írom ki, csak szimplán kíváncsi vagyok, meg egy kicsit felháborodott is, mert attól, hogy pl egy színhibás kutyát átfestenek, az attól még színhiba marad, és így át vannak verve a majdani vevők, a bírók meg mindenki.

2013. szept. 29. 22:18
1 2
 11/14 Akiteki ***** válasza:
53%

Ja, a valaki valakijének a valakije mondta, és akkor Te ebből mindjárt mindent tudsz. Érthető.

Ennyit kértem, hogy ne néhány rossz példából ítéljetek meg mindent. De elbaltáztam, mert visszaolvasva látom ez volt a cél. Állni a ketrecben és gorillamódra verni a melled, hogy most aztán jól beolvasol mindenkinek arról, amiről fogalmad sincs. Tudom nehéz, de próbáld meg magad elé képzelni, hogy vannak emberek, akiknek ez jó szórakozás és igyekeznek mindent a legjobban csinálni. Amiket leírtál kb. annyira értelmes, mint csalni az egyszemélyes passziánszban: Lehet mutatni, hogy nyert, de a kutya sem figyel rá, magádban pedig tudja az illető, hogy síkhülye.

Elmondom, hogy ilyenkor csak saját magát csapja be, mert a bírókat murvára nem érdekli, a pillanatnyi látványt értékelik. A vevőket meg mégannyira sem. Az egyszeri gazdi csak egy aranyos kiskutyát akar, hidegen hagyja, mit rendeztek a kiállításon a felmenők. Aki pedig tenyésztésre vagy kiállításra venne kutyát az tisztában van az eredmények értékével, nem azt nézi.

2013. szept. 30. 16:02
 12/14 anonim ***** válasza:

A te problémád az, hogy kissé mimózalelkű vagy. Ha a kutya rosszat csinál akkor meg kell "regulázni". Akkor is ha kiállításon van. Gondolom nem agyba-főbe verte a gazdája.

Azon kívül a kutyázás nem arról szól, hogy 24 órában a kutya s*ggében vagyunk és imádjuk mint valami istent. Semmi baja nem lesz attól, hogy egy kicsit el van zárva. Egy ekkora rendezvényen a box az egy biztonságos hely a kutyának, ahol pihenni tud, egy ilyen rendezvény nem alkalmas arra, hogy a kutyák szabadon szórakozzanak egész nap. Plusz ettől a kutya is sokkal jobb kedvvel fog dolgozni. Ez egy ismert trükk, sportkutyáknál is alkalmazzák. Nincs ebben semmi borzalmas.

Mondom ezt úgy, hogy nem kiállítok és teljesen hidegen hagy az egész.

2013. szept. 30. 18:33
 13/14 A kérdező kommentje:

Látom szövegértési problémák vannak. Nem valakinek a valakije mondta, hanem mint írtam, saját tapasztalat.

Kutyanevelésből meg nem kértem oktatást, mert évek óta kutyázom, neveléssel foglalkozom, és annak rohadtul nincs eredménye, hogy a kutya bénázik a ringben, aztán 10 perc múlva meg kap egy pofont...ezt a kutya nem érti meg.

na de mind1, nem megyek bele.

Abban igazad van akiteki, hogy sok annyira sok mindent nem tudok a kiállításokról, mint egy tapasztalt kiállításozó, mert én csak egyszer voltam, lehet, hogy pont rosszkor rossz helyen, mert amit én láttam az akkor sem sorolható a normális kategóriába. Bár, lehet, hogy akkoriban, amikor én voltam, akkor az volt a divat, hogy a kutya csak egy kellék, és minden más a fontos.

És azzal még most se vagyok, és nem is leszek kibékülve, amiket már korábban leírtam, mert akkor is az emberek becsapásának tartom azt, amit néhányan művelnek...Csak az egészben az a vicc, hogy amikor megkérdeztem azt az ismerősöm, aki festi a kutyáját, hogy mégis miért, egyenes választ nem adott, hanem azt, hogy én nem értek ehhez, meg hogy ne szóljak bele a nagyok dolgába...Úgy gondolom, hogy érthető a háborgásom, mert ez akkor is csalás és megtévesztés...

2013. szept. 30. 21:14
 14/14 anonim ***** válasza:

Igen, ez pontosan a csalás kategóriájába esik.

Ugyanezzel a példával tudok szolgálni, amit előttem elmondtál, Kérdező: ha színhibás egyedet örökítek tovább, de nem árulom el a vevőnek, hogy "Ez a kutya egyébként majdnem albínó, a foltok csak festve vannak, hihihi", akkor igenis csalást követnék el.Egy szép, kövér átverést.

Ha a leendő vevőm mondjuk egy komoly tenyésztő, megveszi a színhibás/foghibás anyától született kölyköt, és a későbbiekben leelleti a szukát (ha azt vett), lehet, hogy a 8 fős alom harmada ugyanazzal a színhibával születik, mint a nagyanyjuk.És ilyenkor mit tehet a tenyésztő?Foghatja a fejét, hogy átverték a palánkon.

2013. okt. 1. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!