Melyik kutyussal kezdjek agilityzni?
Van egy lassan 9 éves tacsi keverék kutyusom, aki majd kicsattan az egészségtől, imád futkosni, ugrálni. Neki biztos nagyon tetszene, de ugye a akora miatt kicsit necces a helyzet. Ha az ízületei bírnák is, akkor se vihetném sokáig, max pár évig.
Illetve adott egy jelenleg 8 hetes kölyök, aki keverék, és még azt sem tudjuk, mekkora, s milyen alkatú lesz. Tudom, hogy kicsi korban a legjobb elkezdeni, de mi van, ha ő nem lesz az agility típus?
Szerintetek?
Gondolom, azt nem lehet, hogy egyik héten az egyikkel, másik héten a másikkal járok, mert az túl sok kiesés a két alkalom között.
Mindenképp csak hobbiból gondoltam.
Szerintem egyszerre nem lehet vinni őket, bár még nem voltam ilyen edzésen, de én úgy képzelem, hogy eléggé megzavarná őket. :(
A kölyök kutyussal szerintem bőven ráér 1 éves kora után agility-zni, hiszen ki kell fejlődnie teljesen a szervezetének. A túlzott, erőteljes mozgatás káros lehet.
A tacsiddal meg otthon, hobbiból agility-zhettek azért. Pici akadályokon, egyszerre csak keveset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!