Ugatás séta közben? Mit tegyek?
Akumi nálunk ez a flakon a mumus, mióta kicsi. Így szokattam le az ugatásról is...otthon az erkélyről.
Viszont....tavaly póráz nélküli séta közben egyszer csak kilőtt és kb. 3-4 méterre egy fánál humanoid termékre ugrott. Rohantam utána, fogtam a flakont és mellédobtam...erre fogta magát és hazarohant...
Az én kutyám is így kezdte, visszaugatott a kerítésen belül ugató, őrjöngő kutyáknak, és biztos ami biztos a macskáknak is :) Úgy éreztem, már az egész utca tudja, hogy itt jövök én és a kiskutyám :). Ahogy folyamatosan lemozgatom, tanítgatom és tudatosítom benne, hogy én vagyok a főnök és lábnál kell csendben jönni (kajával és tiltószóval), javul a helyzet. Most vannak csendesebb és ugatósabb sétaszakaszaink az ugatós utcában, ha csendben van, nagyonnagyon dícsérem.
Az elején ezeken a szakaszokon az úttesten sétáltam vele, most (6hónapos), már kerítés mellett próbálkozom (azért ne szokja meg hogy az úttesten közlekedünk). Arra azért nagyon figyelj, hogy sokszor látom, hogy a kerítésen kifér a benti kutya orra, feje, nehogy elkapják a kutyád.
ügyesen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!