Kiskutyám séta közben a földre szegezi az orrát, szaglász, megáll, stb. Most rángassam a pórázt?
Köszönöm.
Van egy jókora zöld kert, ahol egész nap kedvére szaglászhat, azért gondoltam, hogy séta közben ne csinálja már. :)
Az a baj a gyors tempóval, hogy még elég félénk, és néha alig vánszorgunk egy-két lépést percenként. Ilyenkor szaglászik. Viszont van, amikor még futni is hajlandó, és olyankor tényleg rendesen viselkedik! :))
Nálunk is van egy hatalmas udvar, ahol kedvükre mozoghatnak a kutyáim, de tapasztalatból mondom, hogy nem elég.
Ezen felül minket anno a kutyakiképző próbált kicsit ráhangolni arra, hogy gondolkozzunk kutya fejjel.
Nekünk milyen érzés lenne, ha végre kiszabadulhatunk otthonról, de nem nézelődhetünk, nem gyönyörködhetünk a tájban, stb stb, csak végigrohanunk azon a pár utcán, aztán irány vissza a megszokott helyre!? :)
Kell a kutyának is néha egy kis lazaság, amikor kedvére mehet, szimatolhat, felfedezheti a világot! Kiskutyaként még pláne nagyon izgalmas ez, hiszen még minden új.
Én is azt javaslom, amit itt az egyik válaszoló. Tempósabb séta, lábhoz parancs, ilyenkor nincs külvilág, csak a gazdi és ő. Ezt fontos megtanulni, mert lehet "veszélyes" helyzetbe keveredtek, avagy útszélén kell sétálni, bármi, amikor nem lehet bohóckodni. De legyen olyan szakasz is, amikor élvezheti a sétát és szaglászhat.
Ezt mi úgy szoktuk megoldani, hogy amikor szimatolás van, akkor "kiengedem a pórázt" és az én tempómban sétálunk.
A lábhoz parancs kiadásával viszont én veszem fel a kutyáim sétatempóját, ami nekik kényelmes olyan szempontból, hogy eszük ágában sincs megállni, rövid póráz és gyerünk.
3 hónaposan még nagyon pici, ne várd, hogy azonnal tudni fog mindent, de majd szépen lassan beleszokik, ha tudatosan erre neveled. Lehet otthon is gyakorolni póráz nélkül jutalom falattal. :)
Amikor odaérünk a parkba, vagy néha az útszélen szoktam engedni, hogy szaglásszon, de nem merem pórázról levenni, mert nem megbízhatóan behívható. Viszont nem engedhetem még neki, hogy a szájába vegyen dolgokat, mert nincs meg az összes oltása, és folyton rá kell szólnom, amit, ha kutya lennék, én ki nem állhatnék.
Köszönöm a jótanácsokat mindenkinek!!!
Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Ment a zöld kéz.
Utolsó! Kipróbáltam amit mondtál és müxik :D De az utcán még mindig problémák vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!