Mitől annyira hű de jó kutya?
Figyelt kérdés
A malinoisra gondolok. Kíváncsi lennék vajon mitől lett "hirtelen" olyan felkapott. Azért ő sem csodakutya, nem értem mire ez a rajongás. A fajtát tartók pedig szerintem ok nélkül annyira elfogultak. Egyesek szerint a legjobb őv-s kutya. Hááát, azért ezt sem gondolom...2013. szept. 25. 12:56
21/27 anonim válasza:
az egyik kategória: juhászkutyák, a másik örző-védő fajták. Ltáál már mondioringes malit? itt egy vidi, mekkorát képes helyből harapni.
22/27 Quadral válasza:
Minden ÖV-s kutyának egygazdásnak kell lennie. Szépen is nézne ki, hogyha a bankrabló, akit épp fog a kutya elordítaná magát, hogy 'eressz' és a kutya máris eresztené :)
Mondjuk én már csak azért sem tartanám ez a fajtát, mert nem hiányozna az, hogy lesse a parancsaimat. :) No meg az energia szintje nekem too much. Ezért nem kéne németjuhász, mali, border collie...
Az ismerősöm malija is olyan séta közben, hogy ott liheg a lába mellett és folyamatosan keresi a szemkontaktust a gazdával, várja a parancsot. Mintha önálló gondolata nem lenne. Egy szolgalelkű jószág. De hát nyilván ettől jó munkakutya!
23/27 anonim válasza:
ezt jól mondod utolsó, igen, alázatosabb fajta, mint más. De nem rángathatja boldog, boldogtalan, egyszerűen könnyebben viseli a gazdaváltást. De nyilván ez is egyedfüggő. Ha veszel, egy rotit, vagy egy dobermannt, és kiskortól megszokja, hogy átadják a pórázát másnak, pl. kiképzéskor, akkor ő is ugyanugy vált, és dolgozik mással is.
24/27 Quadral válasza:
Én nem a gazdaváltásról beszéltem... Hanem arról, hogy más embernek a parancsára nem cselekedhet egy ÖV-s kutya munka közben, csakis a gazdáéra. (vagy, akivel együtt dolgozik) No mindegy... Jó kutya ez, de akkor sem az én fajtám :)
25/27 anonim válasza:
Ezekben a kutyákban van annyi ész, hogy amikor valóban őriz-véd, nem fog bárki szavára reagálni, csak az aktuális gazdájáéra.
26/27 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem divatkutya a mali. Az IPO-sok és a rendvédelmi szervek szeretik és a legtöbb IPO versenyt ezek a fajta és a németjuhász uralja, de megvan az oka. Könnyen motiválható, szolgalelkű, univerzális fajták.
27/27 anonim válasza:
Mondjuk a mostani VB-n a Snauzer nagyon odacsapott!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!