Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől annyira hű de jó kutya?

Mitől annyira hű de jó kutya?

Figyelt kérdés
A malinoisra gondolok. Kíváncsi lennék vajon mitől lett "hirtelen" olyan felkapott. Azért ő sem csodakutya, nem értem mire ez a rajongás. A fajtát tartók pedig szerintem ok nélkül annyira elfogultak. Egyesek szerint a legjobb őv-s kutya. Hááát, azért ezt sem gondolom...
2013. szept. 25. 12:56
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

9es!

Amúgy az én felfogásom szerint megdögleni csak a cigány tud. A kutya elpusztul... esetleg.

2013. szept. 25. 16:51
 12/27 A kérdező kommentje:
Azért jött pár értelmes válasz is, akik nem estek rögtön nekem. Nekik köszönöm a válaszokat!
2013. szept. 25. 16:52
 13/27 Quadral ***** válasza:

Annak ellenére, hogy nekem nem ilyen kutyám van, szerintem is a mali kiváló munkakutya, úgyhogy nem véletlen, hogy el vannak tőle "szállva". Jól motiválható, könnyen tanítható, fürge és ha belepusztul is megcsinálja a feladatot.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy más kutya nem lehet jó ÖV-s. De azért nem véletlen a rendőrségi munkakutyák között a németjuhászok és a malik vannak javarészt!

http://www.youtube.com/watch?v=hGL4rb8TbTg

De amúgy ezt az elszállást az amstaffosokra, meg a pitbullosok többségére is el lehet mondani, merthogy milyen erősek... Naponta tesznek itt fel ilyen kérdéseket, hogy melyik győzne a pitbull/amstaff vagy a...

2013. szept. 25. 19:56
 14/27 A kérdező kommentje:

13as!

Igen, tudom. Ahol lakom, itt is sokan villognak staff meg pit keverékekkel a cigók. Meg tudom én, hogy mindig van egy divatfajta, meg nem is mondom, hogy ez vagy az a fajta nem jó, csak nem mindig értem mi ez a nagy rajongás egy-egy fajta iránt.

2013. szept. 25. 20:25
 15/27 anonim ***** válasza:
Bocsánat kérdező, ha belegázoltam a lelkedbe a "megdöglik " szóval. Nem tudtam, hogy ilyen érzékeny vagy. Gondolom ezért is kaptam a lepontozást. na akkor elmondom, hogy a mali miért olyan felkapott. Azért mert egy iszonyatosan jó kutya, és szerencsére még annyira nem cseszték szét a kiállitásozók, mint a többi fajtát. nézd meg a dobermannt. anno a legjobb kutya volt, ugyanugy használták a hadseregnél, mint a németjuhászokat. De mi lett a vége? Az, hogy lepkehálóval találsz csak olyat amelyik alkalmas munkára, mert ott rohangálnak a ringben, mint a diszf..-ok, és azon kivül, hogy döglenek a kanapén, másra nem jók. És nagyon tévedsz a kutyák kitartását illetően. mert egy csomó fajta van, aki feladja a munkát, mert vagy nem birja el az agya, vagy kevés az ösztön benne. És igen, lehet elfogult a malimmal szemben, mert ilyen jó kutyám még az életemben nem volt.
2013. szept. 25. 21:16
 16/27 anonim ***** válasza:

Majd megérted a "rajongást" bizonyos fajtáknál. Jó pár fajta van, amelynek vannak elvakult tartói. Az ő fajtájuk a legek legnagyobbika és minden más fajta, csak ugathatja az ö fajtájukat. A fajták mindegyikében van olyasmi megerősítve, amiben más fajta kevésbé kiemelkedő.

Az idei FCI VB-n ismét nj nyert. Akkor most az nj-sek járjanak örömtáncot, hogy lebőgött a mali?

Igazi kutyás elismeri más fajták képességét is.

2013. szept. 25. 21:29
 17/27 anonim ***** válasza:
nem esnek tulzésokba a malival kapcsolatban, mert sportkutyás, illetve szolgálati szinten megtalálják benne azt amit más fajtában nem. Ez nem jelenti azt, hogy más fajta nem jó. Csak éppen nem erre, hanem másra.
2013. szept. 25. 21:43
 18/27 A kérdező kommentje:

15ös!

Igen, a dobi silány lett, mint ahogy a bullmasztiff is pl. , a mostani malacképű, görbelábú rottikról meg nem is beszélve...

Ismét leírom: nem mondom, hogy nem jó kutya a mali, csak azt, hogy kicsit fel van nagyítva a tehetsége.

2013. szept. 25. 22:04
 19/27 A kérdező kommentje:

Rájöttem amúgy miért szeretik pl. a német juhászokat és malikat: mert azok szinte bárkinek a szavára azonnal pattannak. Egy rottival pl., egy igazi rottival, vagy sok más fajtával ezt nem tudják megtenni, nem tudnak neki parancsolgatni és ezért nem felelnek meg. Na meg mert egygazdásak.

De azért én pl. személyvédésre tuti, hogy nem használnék malit. Az tény, hogy x távolságról marha nagyon tud rántani, de mikor helyből kell ugrani nem valami nagy erőbedobásra képes.

2013. szept. 25. 22:08
 20/27 anonim ***** válasza:
Hány malit és hány rotit ismersz ?
2013. szept. 25. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!