Szeretnék egy energikus kutyát aki az őrző védő feladatokat is képes volna ellátni. Minden reggel lefutok 16km ert, és remek volna olyan kutyát találni ami mellettem fegyelmezetten végigbírja futni a távot póráz nélkül.
Lakásban is kényelmesen ellegyen, de lényegébe az egész napot a szabadban töltenénk, póráz nélkül szóval fontos volna hogy gyorsan is tanuljon. A tanításban van tapasztalatom, az örökbefogadott kutyámat nagyon sokmindemre megtanítottam, pórázfegyelem stb, pedig már korosabb volt. Türelmem pedig van az ilyen dolgokhoz.
Szóval ilyen feltételekhez milyen kutyust tudnátok ajánlani ?
( pitbull, németjuhász, argentin dog, ők nagyon tetszenek)
2013. szept. 24. 21:15
1/9 anonim válasza:
Szerintem német juhászkutya lenne az ideális.
2013. szept. 24. 21:28
2/9 anonim válasza:
A nevelési része teljesen tőled függ.
A kutya kiválasztása pedig egy jó tenyésztőn múlik.
Német juhász valóban jó lehet,az argentin dog méretéből kifolyólag hamarabb elfárad és meglehetősen sok a dp-s kutya.
Pitet itthon nem kapsz,adba-s tk-val talán,de elég sok zsé,és sok a kamus szaporító ideggyenge kutyákkal.
Én valamilyen juhász-pásztorkutya felé mennék.
Belga juhász,border,valamilyen agár esetleg.
2013. szept. 24. 21:38
3/9 anonim válasza:
német juhászkutyát javaslom , nem fogod megbánni ha őt választod de figyelj rá nagyon hogy honnét veszed!
2013. szept. 24. 21:38
4/9 anonim válasza:
Malamut, ami így hirtelen eszembe jutott, vannak akik őv-znek vele, elég 'tökös' kutya.
2013. szept. 24. 21:41
5/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat. Külföldön élek. Szóval itt venném meg a kutyát.
2013. szept. 24. 22:20
6/9 anonim válasza:
Először a malinois ugrott be, persze csak akkor, ha a szellemi fárasztására is tudsz időt szakítani. Az első 1-2 évben (fajtától függően) viszont még nagyon nem kéne futtatni az ízületeik, csontjaik fejlődése érdekében.
2013. szept. 24. 22:44
7/9 Imola Ágnes válasza:
Pit, amstaff... a németjuhász és az argentin dog is okés...bár nem tudom, mennyire terhelné meg őket a folyamatos, napi 16 km. Tanítottam örző-védőre amstaffot, és sajnos élőben is le lett tesztelve (egy "tolvaj" nekiment a gazdájának, ő azonnal ugrott karra, volt rajta szájkosár, így nem harapott, de a gazdát megvédte). Imádnak mozogni, imádják a gazdit, viszont nagyon nagyon nagyon! nagy hangsúlyt kell fektetni a nevelésére. Ha kell, ő alszik melletted egész nap, de ha mozgásról van szó, akkor sem kell kétszer hívni.
2013. szept. 25. 07:54
8/9 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy nem szabad őket nagyon futtatni az elején.
Most egy keverék kutyusom van ( van benne németjuhász vér).
5 hónapos, de heti 2-3- nál többször nem viszem futtatni, es akkor is 15-20 percre füves terepen, hogy az izületek kímélve legyenek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!