Vannak olyan kistestű kutyafajták amik tarthatók kint is?
Nem 0-24-re gondolok, hanem míg dolgozunk, addig lenne csak kizárva a házból.
Egyébként második kutya lenne, de még csak tervben van.
Kistestű kutya azért kistestű mert házba való.
Olyan kutya ami elvan kint, az onnan indul amit az 1. írt.
Amit az első írt,azok vannak.
Egy kistestű fajta sem bírja a kint létet hosszú távon.Hiába csak akkor van kint míg dolgoztok.Még 20 fokokba még nem lenne gond talán.A bichonomat nyáron a nagyszüleimnél kellett hagynom,be a lakásba csak éjszakára engedték be.Szóval azt az egy hetet jó részt kint töltötte a kertben,nem lett semmi baja.De ez nyáron volt (28 fokban,tehát ha éjszaka kint maradt volna akkor is minimum 23 fok volt ,szerencsére sikerült a mamámat rávenni,hogy legalább éjszaka legyen bent) és csak egy hét volt!!
Mellesleg nagyon elterjedt a kistestű kutyák kilopása a kertből.Én már ez miatt sem tartanám kint.
De miért nem lehet bent a házban? gondolom 8-9 órát dolgoztok,reggel felkeltek kiengeditek a kertbe ,aztán aki utolsónak elmegy otthon vissza csúkja a házba.
Így kipisili magát a kutyus :)
Több okból nem szeretném bezárni:
-A ház jelenleg nagyon kicsi, olyan 20 nm körül van ahol tudna mozogni.
-Fával fűtünk, és míg nem vagyunk otthon nincs aki dobálna a tűzre, tehát sokkal beljebb nem vagyok vele, hogy a kihűlt lakásba van bezárva (a teraszra egyébként bemehetne, kutyaajtón és a kutyaház is itt lenne tartva).
-A mostani kutyánk egy border collie, amit eszem ágában sincsen bezárni 20 nm-re, amikor van egy hatalmas kertünk amiben szabadon mozoghat és egyrészt nem szeretném ha míg nem vagyunk otthon a két kutya külön lenne, másrészt úgy gondolom, ha tényleg nagyon fáznának míg nem vagyunk otthon, legalább összebújva melegíthetnék egymást.
Ellopni nem fogják, mert nem lehet belátni a kertbe, tehát aki nem járt még nálunk, az nem tudja milyen kutyánk van.
De egyébként körbenéztem menhelyen és azt hiszem nem lesz gond. Több erre alkalmas kutyust is láttam.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, van eleget mozgatva, de még a legnagyobb fárasztás után is maximum 2 órán alszik, utána kezdi előröl a bulit. Csak este van nyugton. Nem fogom bezárni. A kert hatalmas és épül az agility pálya is, illetve a szomszéd skótjuhászával imádják egymást, már akkor sírás van, ha reggel nem akkor engedem ki, mint a szomszéd a kutyát. Ő is nagyon jól tudja, hogy kint jobb neki. Néha még akkor sem viseli el a bentlétet, ha mi itt vagyunk és fárasztjuk, lefoglaljuk. Nem is akarom kipróbálni, milyen lenne, ha itt hagynám. Kölyökkora óta a kertben él, a házban csak alszik. Durva lenne ha hirtelen bezárnám...
De hozzátenném a kérdésnek nem az volt a célja, hogy ki tud rábeszélni, hogy zárjam be a kutyáimat hanem, hogy milyen fajtát lehet kint tartani.
Még azt is elfogadnám ha nem lenne ilyen fajta, de ennek a kötekedésnek szerintem semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!