3 hónapos németjuhászom kicsit sovány és attól félek, hogy így nem fog úgy fejlődni ahogy kellene. Mit adhatnék neki a tápon kívűl, hogy kicsit hízzon?
Nincs vele semmi baj :))Jó erős tappancsai, feje van. Ami annyit jelent erős csontozatú. Inkább így nézzen ki,míg növekedésben van.
Étrend?
Tényleg sovány egy kicsit. Az a baj, hogy sokan összetévesztik a soványságot, a normál állapottal és a kövérséggel. Úgy értem, hogy az ízületeik miatt azt ajánlják, hogy legyenek soványak, pedig ez sem jó, mert akkor meg nem biztos, hogy rendesen kifejlődik. Az a legjobb, ha normál súlyban van, és inkább véknyabb, mint kövérebb, de attól még normál súlyú, ergo nem látszik ki a csípő csontja ennyire, mint a tiednek.
Jó minőségű tápot kell neki adni rendszeresen, illetve hússal ki lehet egészíteni az étrendjét, de annál nagyon oda kell figyelni a foszfor-kalcium arányra és minden hús etetésnél egy kis túrót, vagy más kaliumot adni neki pluszba. Állatorvossal/tenyésztővel egyeztess, esetenként vitaminpótlás is segíthet, de ez meg attól függ, hogy milyen tápot eszik, abban miből mennyi van.
7es vagyok. A tápot azért nem eszi, mert adsz mellé házi kosztot. Szóval hiába veszed el előle párszor, ha nem eszi, ha utána meg adsz neki mást. Így soha nem fogja megenni normálisan a tápot, tapasztalatból mondom, hidd el! Én hónapokig szórakoztam ezzel, és csak azt értem el, hogy nem evett rendesen, így nem fejlődött rendesen, és már soha nem lesz akkora, mint lennie kéne. Szóval vagy csak tápot kap és pár napid játszod ezt vele, hogy eszik-nem eszik, vagy kiegészíted az étrendjét mással (hússal pl.), de akkor számíts rá, hogy teljesen le fog állni a táppal.
Csak egy megjegyzés: kb. már vagy 3szor leírtam neked előző kérdéseidben, hogy nem jó az a táp!!!! Váltsál jobb minőségűre, ha azt akarod, hogy egyen és fejlődjön is rendesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!