Mire jó a kiképzőpóráz? Miért jobb/ rosszabb, mint a sima?
Hát... arra jó, hogy hosszabb, mint a sima póráz. :D
Belvárosban, ha van egy kisebb zöld terület, ahol tudok neki labdát dobálni, felteszem a 10m es pórázt. De csak mert aggódom, hogy amilyen kis szeleburdi, még kirohanna egy autós, vagy biciklis elé. Szóval így van mozgástere, lehet gyakorolni a behívást is, és biztonságban érzem.
Nagyobb parkokban, vagy nem forgalmas helyeken viszont elengedem.
Én éppen hozzám kerülő kutyákra szoktam az első napokban feltenni, mert még nincs hozzám kötődésük, elkóricálhatnak, ezzel tisztává tudom tenni számukra, hogy a 'hozzám' mit is jelent. Pár nap után már elhagyom, a mostani ideiglenesemnél összvissz egy napot volt fenn, mert szétvágta a lábam, és elegem lett:D
Jónéhányszor a huskymra is fel kellett tenni 'emlékeztető' gyanánt.
Kiképző póráz néven azokat árulják, amelyeken több karika lehetővé teszi a póráz hosszának beállítását. Kezdő kutyásoknak nagyon nem ajánlott tanuláshoz, mert nehéz, túl hosszú kezeléskor, amikor a gazdának még eleinte a póráz egyik kézből másikba átvétele is gondot okoz.
A 10 méteres neve: hosszú póráz, nyomkövető póráz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!