Mi a különbség a Groenendael és Tervueren között?
Szeretnék egy Groenendael-t, viszont a tenyésztők honlapján olyan almokat látok, ahol az egyik szülő Groenendael a másik Tervueren. DE van olyan tenyésztő, ahol az alomnál mind a két szülő Groenendael!
Hogy van akkor ez? Az erősen hiányos wiki azt írja a Groiről: "Különösen szoros rokonságban áll a Tervueren-nel, olyannyira, hogy egy alomban kétféle kiskutya is születhet."
Ez azért furcsa számomra, mert ha csak a szín lenne a különbség (szőrzet hossz egyforma), akkor nem lenne hivatalosan elfogadott alfajta egyik sem, hanem csak színváltozat! /ahogy ez annyi kutyafajtánál van/
A netet böngészve nem igazán találtam olyan infót, ami konkrétan leírná a különbséget, tenyésztővel pedig még nem beszéltem, bár ahogy fentebb leírtam, lehet közülük se mindenki tudja a választ és lehet néhányan csak fekete tervueren-eket tenyésztenek.. :/
előre is köszönöm a válaszokat
Ez a kérdés engem is érdekelne!
Én se értem, hogy ha csak a szín a különbőző, akkor miért tartja az FCI és az AKC is külön alfajtának a kettőt?
Ezzel az erővel a skót juhásznak a tricolor vagy a gold színű is külön alfajtának kellene hogy legyen. De csak megengedett színváltozat, ahogy nagyon sok másik kutyánál(dobermann, mudi, németjuhász stb stb).
Hivatalosan mi indokolja az "alfajta" meghatározást?
#5 köszönöm a válasz.
Tehát a színen kívül mindenben megegyezik a két alfajta?
Semmi különbség a temperamentum, marmagasság, betegségre való hajlam stb. között?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!