Kell az alábbi oltásokon kívül még plusz oltás, vagy az csak lehúzás?
Azt tudom, hogy a mindenképp ajánlott :
6 hét parvo
8 hét kombi
10 hét kombi
Ennyi van most a kutyámnak.
Ezen kívül ha az orvos még 1 kombit akar adni, az szükséges egyáltalán? (persze lesz még 2 veszettség elleni) de azon kívül
elvileg parvo kombi parvo kombi a sorrend. A 2-ak azok ismetlők.
Én amúgy pont a veszetséget tartom tök fölöslegesnek.. ráadásul évente. És nem anyagilag mert az nem izgat de igazából teljesen felesleges és eü okokból sem a legjobb nem véletlen sok helyen csak 3évente kell.
Amúgy vannak még oltások amik nem ártanak, de azokat csak azok adatják be akik versenyeznek vagy már meghalt kutyájuk azért mert nem volt beadva.. Vagy aki félti a kutyáját..
Csak ha minden oltást beadatnál neki az szerintem legalább évi 40rugó hanem több :D
Parvo,kombi,kombi a program nálunk.A veszettség nélkül.Ezen kívül semmi más nem kötelező.
Van aki lyme ellen beadatja,vagy a biocan m-et a gomba ellen,de ez egyik sem kötelező.
Nekünk is ugyanilyen volt az oltási sorozatunk, sőt van olyan is, h 2 kombi az össz sorozat, mivel ahogy te is írtad, van bennük parvo ellen is!
Én többet nem adatnék.
Elvileg nem :)
Bár sajnos akárhány oltást beadathat az ember, fél éves kor alatt nagyobb veszélnynek vannak kitéve pl. parvo miatt.
Nem vitatta egyikünk sem az oltások szükségességét, itt a gyakoriságon van a hangsúly, h bőven védettséget ad a kutyáknak 1 éven túl is (mert ugye ez a kötelező hazánkban), de teljesen feleslegesen oltatjuk őket ilyen sűrűn.
Egyébként létezik titer vizsgálat, ami kb. a veszettségi oltás árában mozog, ezt is meg lehet csináltatni évente és úgy tudom elfogadják a veszettségi oltás helyett, ha az megfelelő szinten jelen van a kutya szervezetében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!