Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az állatorvos hibázott? (A...

Az állatorvos hibázott? (A többi lent)

Figyelt kérdés
Törpe snauzer kiskutyánknak (3éves)az állatorvos beadta egyszerre a kombinált oltást és a veszettség elleni oltást tegnap. A kutya rögtön rosszul is lett, kapott még injekciókat. Ma reggel visszavittük, mert nem javult az állapota, infúziót kapott és ennek ellenére meghalt. Az orvos rögtön felvállalta, hogy intézi a hamvasztást, azzal ne foglalkozzunk. Azért, mert érzi, hogy felelős? Lehet felelősségre vonni az orvost?

2013. aug. 28. 12:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez durva... nem lehet, hogy már amúgy is beteg volt a kutya és a kombi oltás felerősítette azt a betegséget?
2013. aug. 28. 12:08
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

először is nagyon sajnálom ami történt a kiskutyátokkal..

amúgy nem vagyok biztos benne h hibázott e, gondolom korábban is kapott már ugyanígy oltást a kutyus?

nekem nem tiszta mitől halt meg, a doki mit mond, esetleg allergiás reakció?

2013. aug. 28. 12:08
 3/18 A kérdező kommentje:
Korábban nem kapta meg egyben a 2 oltást. Allergiás reakciója volt.
2013. aug. 28. 12:11
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom. :( Ezt a két oltást egyszerre szokták beadni. Tehát ebben nem hibázott.

Azt nem tudni, hogy biztosan azt az injekciót adta be neki, amit kellett. Lehet, itt hibázott.

2013. aug. 28. 12:14
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutyám is 3 éves, őszintén veletek érzek:(

Az oltásait mindig itt kapta?

Soha nem volt probléma oltás után?

Az oltóanyag többféle lehet - a kombináltnál is - lehet, hogy másfélét kapott most? (az oltási könyvébe meg tudjátok nézni, melyek voltak régebben és melyik most)

Az én kutyámnál pl. amikor elhoztam a tenyésztőtől nagybetűvel beírta a tenyésztő az oltási könyvébe, hogy CANVAC oltóanyagot NE!!, mert volt már több haláleset az oltóanyaggal oltott kiskutyái között.

2013. aug. 28. 12:14
 6/18 anonim ***** válasza:
26%

Milyen segítőkész a doki, felvállalja a hamvasztást...

Részvétem a kutyád miatt. Szegény.

Ezt az orvosnak szerintem tudnia kellett volna, beadott neki pár injekciót, ami nem volt jó neki.

Gondolom, hogy jó sok pénzt kérjen érte.

Ha az én kutyámmal ezt tette volna....

2013. aug. 28. 12:16
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen a legjobb dokinál is előfordul, főleg ha eddig semmi baja nem volt az oltások után. Az lehetett tényleg, hogy most más típusú vakcinát kapott, amire véletlenül allergiás volt, nagyon ritka az ilyen, de létezik. Vagy volt valami lappangó betegsége, amibe bekavart az oltás, azt sem lehet kiszűrni előre. Egészséges felnőtt kutyáknak egyszerre szokták adni a veszettséget meg a kombit, szóval ez önmagában biztosan nem volt hiba.
2013. aug. 28. 12:21
 8/18 anonim ***** válasza:
65%

"Ezt a két oltást egyszerre szokták beadni. Tehát ebben nem hibázott."

Nem szokták egyszerre beadni, de van rá lehetőség. Nekünk is felajánlotta egyszer az állatorvos, és meg is kapta egybe a kettőt. De annyira kiütötte a kutyámat, hogy 2 napig olyan volt, mint egy zombi. Akkor megfogadtam, hogy soha többet nem adatom így be, nem érdekel, hogy külön drágább egy kicsit.

Szóval nem biztos, hogy allergiás reakció. Én nem javaslom senkinek, hogy kistestű kutyát így oltasson.

2013. aug. 28. 12:23
 9/18 anonim ***** válasza:

Nálunk a sziámi cicánál volt hasonló.

Aztán egy másik dokinak elmeséltem,hogy mi történt és azt mondta miért nem vittem ő hozzá miután meg halt a cica,mert fel boncolta volna és kiderült volna mit adott a másik doki.

2013. aug. 28. 12:29
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Allergiás reakcióért nem lehet felelősségre vonni a dokit. Sajnos ezek a gyógyszer allergiák legtöbbször rejtve maradnak. A mai modern orvoslásban is halnak meg emberek gyógyszerallergia miatt. A kutyus nyilván a 2 oltás kombinációjára reagált így. Igazából azért sem lehet vádolni, hogy egyszerre adta be, mert ezt orvosa válogatja, hogy egybe vagy külön. Részvétem a kutyus miatt, sajnos nem tudod volna a doki semmit tenni ellene.
2013. aug. 28. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!