Az állatorvos hibázott? (A többi lent)
Nekem egyszer a doki haverom azt mondta miután az én kutyám is felbukott az összes oltás egyszerre beadásától, de életben maradt.
Javasolni szokta az oltások külön kéthetenkénti beadását.
Főleg idősebb és fiatal kutyáknál. Felnőtt kutyáknál általában nem fordulnak elő bajok, de mégis megeshet, hogy a kutya rosszul reagál rá.
Nagyon sajnálom a kutyust. :(
Lehet, hogy sok volt neki a két oltás egyszerre, lehet, hogy volt valami lappangó betegsége, de az is lehet, hogy csak más oltóanyagot használt. Általában az, hogy egyszerre kapják nem szokott gondot okozni, de kivételek mindig vannak.
Off:
Nem tudom, hogy eshet egy időpontra a két oltás, abban az esetben, ha kölyökkorától rendszeresen van oltva egy kutya (mentett, vagy először felnőtt korban oltottaknál értem). Hisz elvileg 3 hónapos korig megkapja a kombit, a második veszettséget viszont az első után fél évvel. Vagyis a két oltás között kb. fél év 'eltolódás' van.
Utolsónak: úgy, hogy az egyik oltás időpontját lecsúsztatják. Inkább a kombit, mert a veszettség kötelező évente.
Elvileg nem is kéne évente oltani a kutyát, mert több évig védettséget ad az oltás. Biztonságért van ez az évenkénti szabály, a kutyának semmi baja nem lesz, védett akkor is, ha később kapja meg mondjuk fél évvel.
Teljesen mindegy, hogy egyszerre adták be vagy sem, az egyikre volt allergiás. Ezt az orvos felismerte és próbált valamit tenni ellene. A hibát ott követte el (és nem csak az orvos), hogy nem várta meg hogy jobban legyen, hanem simán hazaengedte.
Felelősségre vonni csak akkor tudod, ha elviszed a testet egy másik orvoshoz, aki felboncolja és elemzi. Kérdés, hogy megéri-e.
Ha nem mered csúsztatni, mert nyugtalan vagy tőle, akkor ne csúsztasd. :)
Megkövezhettek, de én kombit is csak 2 évente adok, ha emberorvost megkérdeztek, ő is azt fogja mondani, hogy fölösleges évente (azért nem állatorvost írok, mert neki több oltás=több pénz)És semmi baja a kutyáimnak (sose voltak betegek, 10 fölött van mind2). Láttam már olyan petíciót, hogy töröljék el az évenkénti veszettség elleni oltást, mert nem hogy szükséges lenne, de árt. Nem tudom mennyi igaz ebből. Bocsi az OFF-ért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!