Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok, az ilyen...

Mit gondoltok, az ilyen "tenyésztésből kivont" kutyák valóban kiváló egészségnek örvendhetnek?

Figyelt kérdés

[link] A hirdetésben ezt írják.

Csak nekem tűnik ez egy szaporító hirdetésének?

2013. szept. 19. 15:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
34%

Igen megértettem, de szerintem akkor is tarthatatlan hogy valaki csak egy tenyészállatként tekint a kutyájára, mert akkor az nem is szereti a kutyáját, konkrétan egy mocskos szaporító. Lehet itt hozni az intercsempiont, már ha tényleg igazi, és nem mondjuk kamu vagy lezsírozott díj, de aki ennyire se ragaszkodik az ilyen érmes kutyájához, az miért tenyésztő? Az ilyen menjen el egy tehenészetbe.

Nem kell ám X kutyát tartani ha nem megy.

Főleg ezek kis testűek.

Persze oké hogy ez még mindig jobb mintha be lenne zárva egy ketrecbe, de ki azaz idióta barom aki a mai világban kiadna apró pénzért intercsempion IVAROS kutyát a kezei közül? Nyilván egy szaporító tesz ilyet, és örülhetnek a kutyák hogy nem egy olyanhoz kerülnének aki az első tüzelésnél direkt vagy véletlen hagyná összeakadni őket, aztán majd az is árulná az "intercsempion" kölyköket...

Nekem az ilyen felelőtlen ember, egyértelműen a mocskos szaporító kategória.

2014. jan. 27. 12:34
 12/23 anonim ***** válasza:

De ki mondta, hogy ivarosan adja ki? Igaz, mi macskában vettünk jelképes összegért felnőttet, de őt is ugyanúgy kandúrként hirdették, holott már rég ki volt herélve.

Az meg, hogy az expresszre feltette, az nem azt jelenti, hogy bárkinek odaadja. A mi kandúrunk is fent volt mégis több mint fél évet várt az új családjára, mert egyszerűen senki nem felelt meg a jelentkezők közül.

2014. jan. 27. 13:44
 13/23 Akiteki ***** válasza:
52%
Az, hogy ki van a képen, pont semmit nem jelent. Akárhonnan leszedhet egy képet és felteheti a hirdetéséhez. Ha még az lenne, hogy egy szem kutyát kíván eladni, talán el is fogadnám. De itt darabot sem ír, csak hogy menjenek már a szukák is meg a kanok is.
2014. jan. 27. 14:37
 14/23 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy helység, telefonszám és egyéb alapján bárki utána tud nézni a dolgoknak, DE az alapján, hogy új otthont keresnek már nem tenyésztendő kutyáknak és az expresszen is fent van a hirdetés, nem lehet valakit leszaporítózni. Mert ez normális tenyésztők körében is létező jelenség.

Vannak itthon olyan vilagszínvonalú kennelek, akik csak nagy ritkán adnak el egy-egy kölyköt itthonra, amerikától, ausztráliáig pályáznak az állataikra és MÉGIS időnként megjelenik az apródon egy hirdetés a kölykökről esetleg már felnőtt állatról.

2014. jan. 27. 14:46
 15/23 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem állatvédelmi szempontból sem elfogadható az, ha valaki felnőtt kutyát elad. Mert a vevő ennyi erővel hozhatott volna fajtamentőktől is felnőtt ivartalanított kutyát. Hobbira az is tökéletes, ha már úgyis felnőttet szeretne valaki. Ha.nem adja el a leselejtezett kutyát, akkor max lassabban halad a tenyészcél elérése felé.És akkor mi van?
2014. jan. 27. 17:28
 16/23 anonim ***** válasza:
41%

Nem leselejtezett. De komolyan mit nem értesz ezen? A tenyészet és az otthoni állattartás más, ő nem úgy áll hozzá, hogy ugyanazok a cukikát legyenek nála 20 évig. Ő a fajtát akarja tökéletesíteni. Ehhez vért kell frissíteni, a legjobb párosításokat megtalálni, az eredmény alapján tervezni a következőt stb. Ez csak úgy működik, ha újabb állatokat von be, míg másoktól nem hoz le almot. Pl. nőstényekben egy rendes tenyésztőnél nincs több mondjuk 4 alomnál. És akkor 15 évig elél. Hova tegye? Vagy ha mondjuk nem kel el a kölyök, hanem felnő nála, akkor már ne is adja el, mert jaj felnőtt, menjen a menhelyre kutyáért?

Megértem, hogy sok a szerencsétlen sorsú kutya, de sok ember, meg egy bizonyos fajtát akar bizonyos garanciákkal, adott esetben bizonyos színben és azt nem kapod meg a menhelyen. És ő is ugyanúgy szereti a társállatát, mint az, aki egy bármilyet hoz a menhelyről. Egyszerűen határozott elképzelései vannak a külsejét és szigoró kikötései az egészségét illetően.

A felnőtt állatot meg miért ne lenne normális eladni/jelképes összegért örökbe adni? Most nekem van egy 12 éves állatom, akkor amellé nem biztos, hogy egy kölyköt akarok hozni társnak, viszont ugyanúgy fenntartom, hogy tökéletes minőségű állatot akarok, garantáltan.

Ez megint átcsap abba, hogy a korlátoltak nem is a kérdésről beszélnek, hanem arra használják, hogy erőltessék a hülyeségüket.

Remek dolog a menhely, meg minden, de mit nem lehet azon megérteni, hogy egyesek inkább veszik a háziállatot, akkor is, ha nem kölyök? Meg azon, hogy nem élhet együtt a tenyésztő 50 állattal, mert te szerinted csúf dolog eladni őket, mert ő nem állatgyűjtő, hanem tenyésztő.

2014. jan. 27. 18:48
 17/23 anonim ***** válasza:
Egyébként nyilván azért álltok ilyen értetlenül a jelenség előtt, mert nagyon ritkán kerül ki nyilvános hirdetésre egy ilyen kutya, többnyire már eleve megvan, az ismerősi körükben, hogy hova fog kerülne, legyen az a szomszédban lakó jóbarát, vagy egy olyan hely, ahol már van más állatuk, akár Amerikában. Ritka az, ami így meg lesz hirdetve, de ettől még nem csoda a dolog.
2014. jan. 27. 19:28
 18/23 Akiteki ***** válasza:
Mindenkinek mást takar a fogalom. Ha ez kell a tenyésztéshez, akkor tagadom, hogy valaha is voltam.
2014. jan. 27. 20:43
 19/23 anonim ***** válasza:
90%
Nem vagyok a tenyésztők ellen. Én is hamarosan az leszek. De úgy gondolom, hogy egy tenyésztőnek kötelessége figyelembe venni, hogy a 2 millió gazdátlan kutya országában hoz le almot. Tök jó, hogy valakinek van tenyészcélja, de ha ez azzal jár, hogy meg kell válnia már nem ellethető kutyától, akkor kösz nem. Úgy gondolom, hogy az, hogy a kutyáinak szépen álljon a füle, meg megfelelő elrendezésben legyenek rajta a foltok nem olyan fontos cél, hogy mindenáron való elérésére törekedjünk. Kiöregedtek a szukák? Akkor most egy darabig nem lesz alom. Nagy ügy. De lecserélni a kutyákat, mert már nem szülhet? Ez szerintem nem etikus. Én úgy tervezek, hogy a tenyészkutyáimnak haláláig otthonuk lesz nálam. Ezzel tartozom nekik. Ezt bele kell kalkulálni, hogy.egy kutya 7-8 éves kora után már nem tenyészthető, de még egyszer ennyi ideig fog élni. Én egy elvileg ritka magyar fajtával foglalkozom. A fajtamentőknél ehhez képest elég sok tk-s kutya is megfordul. Teljesen normálisak, szépek, okosak, egészségesek. Hobbira, sőt sok közülük akár munkára is tökéletesek. Most akkor vegyem el tőlük a gazdihoz jutás lehetőségét, mert a szukámat már nem tudom tovább elletni?
2014. jan. 27. 21:10
 20/23 anonim ***** válasza:
15-ös válaszoló is én voltam, csak hogy ne legyen keveredés.
2014. jan. 27. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!