Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a tapasztalat az interneten...

Mi a tapasztalat az interneten meghiordetett fajtatiszta szülőktöl származó kiskutyákkal, valóban azt kapom amit hirdetnek?

Figyelt kérdés
hivatalos kennelben nincs pénzem vásárolni , nem kiállításra kell , csak csládi kutyusnak , keveréknél nem lehet tudni milyen vér keveredett kölyökben , igy a vermerséklete zsákbamacska felnőtt koráig

2013. aug. 5. 17:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Én sztafit vettem, szép szülőktől, láttam, amikor érte mentem. Mikor felnőtt kiderült, hogy ő inkább pitbull.

Ettől függetlenül imádjuk.

Szóval akiket te említesz, azok a szaporítók... És nem feltétlen "fajtatiszták", hiába mondják.

Tőlük ne vegyél. Ha már tudod, milyet szeretnél, inkább fordulj a fajtamentőkhöz, náluk is szoktak kölykök is lenni!

2013. aug. 5. 17:33
 2/18 anonim ***** válasza:
90%
ha nincs tk, akkor nincs garancia..."fajtatiszta szuloktol, tk nelkul" =szaporitott korcs
2013. aug. 5. 17:34
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

szomszédék aprodon vagy valami hasonló oldalon vettek fajtatiszta yorki szülöktől kislány kutyust.. aztán az állatorvos felvilágosította őket, hogy nem hogy a yorkiehoz nincs köze, de mégcsak szukának se szuka :)

hivatalos kenelből is kaphatsz olcson kiskutyát (mnt amennyiért szaporítótól vennéd) hobbi célra, anminek valami "deffektje" van pl színhibás

2013. aug. 5. 17:41
 4/18 sippara ***** válasza:
87%

Basszus, kocsit is a sarki cigányoktól veszel, mert újra nincs pénzed, a használt meg zsákbamacska? Komolyan nem téptük még eleget a szánkat (illetve kezünket/billentyűzetünket) ahhoz, hogy sikerüljön felfogni ezt az egészet? KOMOLYAN?!

Ha most nincs pénzed egy fajtatiszta kutyára, de mégis fajtatisztát akarsz, akkor - be fogsz sz.@.rni, épeszű embernek ilyesmi eszébe se jutna - GYŰJTESZ RÁ. Ahogy a kérdésed kifejtését elnézem, bőven rád férne még pár hónap gyűjtögetés, addig is olvashatnál a kutyákról és nem beszélnél hülyeségeket.

2013. aug. 5. 17:45
 5/18 anonim ***** válasza:
86%
Nagy rizikó.Főleg ha bejön egy betegség,mondjuk étel allergia,displasya stb.Annyit költhetsz majd rá,mintha a legjobb kennelből vettél volna hobbi célra.Ott legalább van eü garancia.
2013. aug. 5. 17:48
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
És külsőre még elmegy,de egyáltalán nem garantált az áhított belső tulajdonság is.
2013. aug. 5. 17:51
 7/18 anonim ***** válasza:
85%
Én expreszen vettem boxert, azt is kaptam. Hozzáértők szerint is gyönyörű kiállású kutya. Csak dysplasiás :'(
2013. aug. 5. 17:56
 8/18 anonim ***** válasza:
86%
Mi is expresszen vettunk kutyat, havanese volt hirdetve de csak havanese jellegu szoval keverek.Ket napja hordjuk allat orvoshoz mert megy a hasa szegenynek.Es nem banom hogy elhoztam mert legalabb eselyt adtunk neki rendes eletre, es a gyogyulasra.Ha nem hozzuk el mar lehet nem elne.Semmi nem erdekel a penz se, csak gyogyuljon meg!
2013. aug. 5. 18:15
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
[link] itt a példa hogy átbasznak! ezt amstaffnak adták el!!!Szerintetek milyen kutya
2013. aug. 5. 18:18
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, azt kapod, amit látsz.

Egy kölyköt amire rámondanak egy fajtát, jó esetben az anyukának tényleg köze van hozzá. Onnantól zsákbamacska. Kb mint egy keveréknél a jelleme. Az egészsége még annyi sem.

Ezt vállalod, ha nem kennelből veszed a kutyát.

Egyébként van jó és rossz példa is. Kutyás körökben jártas embereket nehezen vernek át.

Példák:

Egy rokonunkkal együtt mentem kutyát választani, őt nem tudtam lebeszélni az olcsó kutyáról, mondtam legalább fogadja el azt a tanácsomat hogy az adott kölyökről mi a véleményem. Most 3 éves a kutyus, fajtájának egy olyan szinten kiváló példánya, hogy simán el tudnám képzelni kiállításokon is. És nem utolsó sorban még egészséges is. Ja, chippet az eladó rakatta bele, ez mindenképpen pozitív volt, továbbá normális körülmények között éltek, jól bántak a kutyákkal és nem csak egy vacak féreghajtót kapott a kicsi.

Ellenpéldák:

- Autós oktatómék új kutyát vettek, szaporítótól. Német juhászt szerettek volna, büszkén mutatta a kölyköt, hogy hát már csak ez a vadas volt, de milyen szép. Mondom valóban szép, de a kicsi hamarabb lesz malamut féle, mint németjuhász. Akkor én voltam a tudatlan, majd kiderült, nekem volt igazam.

- Szintén rokonnál történt. Kutya ajándékozás családon belül. Hát szerencsétlen állat nem csak hogy nem szép, jellemben meg sem közelíti a jellemzőket, de egészségileg tök tropa. amibe eddig került, az két csúcs minőségű tenyészkutyának az árának felel meg.

Szóval megtörténhet ez is, az is, én nem kockáztatnék.

2013. aug. 5. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!