Szerintetek melyik a "legrémisztőbb" küllemű harci kutya?
Nem az alapján kellene kutyát választani, hogy mivel sokkolod őket jobban. :-)
Amúgy egy rotinál 100x sokkolóbb látvány egy 2x nagyobb kaukázusi.
Félni nem a kutyáktól félek, hanem a gazdáiktól a póráz végén. Simogattam már borjú méretű imádnivalóan szelíd dobermannt és jött már nekünk egy acsarkodva, mert a gazdája idióta volt és nem tudta kontrollálni.
Általában a hegyezett fülű kutyáktól félek, mert ott sokszor esélyes, hogy a gazda direkt elrettentésnek vette a kutyát, ergo nevelni elfelejtette. Ez -gondolom-nem minden hegyezett fülűre igaz, de nekem egy jel, hogy nem feltétlenül feléjük fogunk menni.
15ös! Az elrettentés és a nevelés nem zárja ki egymást. Mi is annak vettük a rottinkat, mégis neveljük és nem szedetünk szét vele csak úgy embereket, állatokat...
Alapból én egy nagytestű rottitól tartok leginkább, bár nem harci kutya. A pit és társaitól felesleges félni, hiszen amelyik igazi pit, az nem fog megtámadni egy embert sem.
Amúgy meg egyik sem rémisztő. Némelyik inkább már sajnálnivaló, pl. nápolyi masztiff. Mozdulni sem bír már.
Harci kutya,mint fajta nem létezik,így bármelyik kutya,akit harcra nevelnek,az harci kutya lesz.
Nekünk egy keverékünk és egy tk-s amstaffunk van,sétáltatás közben 10-ből 7x egy szobacirkáló akarja szétszedni a kutyáinkat,szóval tőlük jobban tartok.
Ha egyedül megyek,akkor a kaukázusi,moszkvai őr és hasonló "ridegen" tartott erősen territoriális nagytestű kutyáktól tartok a legjobban,de zömmel nem érdekel ha egyedül jön szembe egy ilyen,mivel a kutya testbeszéde mindent elárul.
Lekopogom,rám még soha nem támadt kutya.
Viszont az elmúlt 3 hónapban,kutyasétáltatás közben 2x is ránk támadtak,az egyik az kau volt a másik meg egy bernáthegyi.Azon meglepődtem.
Az uszkárok,pincsik,yorkik meg bichonokat már nem számolom,az mindennapos.
Na most,akkor mi is a harci kutya??:)
Ez egy modernkori szleng leginkább.
Az igazi harci, jobban mondva hadi kutyák az ókori és középkori masztiffok, illetve keleten a nagyestű pásztorkutyák voltak. A magyaroknál és egyéb rokon népeknél a komondor, kuvasz, a mongoloknál a bankhar, stb.
Az ókori európában a molosszusok, amelyek gyakorlatilag a mai angol masztiff ősei.
Tapasztalataim szerint a csivavák még kezelhetőek. A legfélelmetesebbek a yorkik. Egyszer megtámadták a kutyámat, félelmetes volt nézni ahogy az a két kis 3 kilós dög ugrált az én 40 kilós masztiff keverékemre.
Állandóan attól rettegek hogy mivan ha a póráz végén örjöngő kis mini ölebek, valami elváltozás következtében 50 kilóssá nőnek. Akkor majd nem tudják visszafogni őket a gazdáik és elszabadul a pokol.
legrémisztőbb ha verekdés után hófehér kutya, véres pofával neked ugrik...XD
am a cane corso a fan, abbol is a közép-olasz
szép fej, gyönyörű felépítésű kutya, elég sokan félnek tőle..jó nevelés és kész! de minek neked harci kutya, kedves kérdező??!
mert cak-pak nem minden napos h valaki PONT (harci ) kutyát akar!házőrzésre elég sok fajta jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!