4 honapos amsztaffomat szeretnem megtanitani a Marad parancsszora, mar ul, fekszik es pacsit is ad, kerdesem az lenne, h a marad parancsszot h tanitsam?
legegyszerűbben úgy kezd el, hogy leülteted, mondod, hogy marad, és pár msp múlva kapjon jutalmat, meg dicséretet. Ezt párszor ismételd, ki is nyújthatod a kezed, a tenyereddel a kutya felé, ujjaidat összeszorítva,és marad.
Aztán lépj hátra egy lépést,, úgy pár msp, visszamész, és marad. És így növeld a távolságot. Ezt lehet fektetésben, meg állításban is, a lényeg, hogy ha fektetésben kell, hogy maradjon, akkor nem ülhet fel, állásból meg nem ülhet/feküdhet le, hanem úgy marad,ahogy mondtad neki, hogy maradjon. Lehet úgy is variálni, ha jobban megy, hogy kiadod a marad parancsot, megkerülöd a kutyát, és ha marad dicséret.
Illetve én azt is szoktam, hogy kiadom a marad parancsot,és elfutok. Így azért nagyobb a kísértés, hogy utánam szaladjon. Ha nem szalad utánad, akkor visszamész, és nagyon nagy dicséret.
A "maradj" nagyon hasznos,annál jobb minél előbb tudja. Próbálkozni lehet vele szépen,de ne várj túl sokat tőle.
Leülteted valahol,kaja van nálad,mondod neki,hogy "maradj" majd egy lépést hátrálsz és odaadod a kaját ha ott maradt.
Ezzel ellesztek egy ideig :D
Továbblépni lassan fokozatosan lehet,de 4 hónapos korban még az nem biztos,hogy menni fog.
Ez érdekes, amit az első ír, még nem hallottam róla, nem is sejtem, hogy milyen alapja lehet. Nyilván itt nem egy 10 perces hosszú helyben maradásról van szó, a kutyától 30 m-re.
Egyébként fokozatosan tanítsd: leülteted, először csak egy nagyon kicsit lépsz el, majd vissza és rögtön megy a juti. Fokozatosan növeled a távot vagy az időt, semmiképpen sem egyszerre a kettőt.
Ezen kívül még taníthatod neki a hozd, fog, lábhoz parancsokat, de elsősorban inkább a kapcsolatra és a behívásra gyúrjatok rá. Sok sikert!
1-es. nem értelek. Mi baja lesz attól, hogy ha megtanítják maradni? Nem fog ezzel semmi lelki sérülést okozni.
Az én kutyám is tudott 4 hónaposan minden engedelmes dolgot,és egy pár trükköt is jó, persze nem úgy, mint most, hogy már felnőtt, de tudta, hogy mit kell tennie.
Sőt, hogy fokozzam, a kutya oviban is gyakorolgattunk engedelmes dolgokat a két játék között. A kutyám meg tökéletesen szocializált, és nagyon engedelmes, úgyhogy nem sok hátrányt okozott nála az, hogy kölyökként is tanulgattam vele...
2-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!