Hogyan nyugtassam meg a kutyát rendezvények közelében?
Xanax-al...
Nem láttam olyan kutyát amelyik fél a villámlástól vagy a petárdától és sikerült erről lenevelni. Biztos van rá egy drága, hosszadalmas terápia amit szakképzett kutyaoktató talán el tud érni, de ez nem megy csettintésre. A mi kutyánk mellett géppisztollyal is lőhetsz, nem ijed meg, pedig nem süket. Ez egy rossz, stresszes beidegződés. Kicsit genetika is.
Az egy dolog, hogy nem láttál, de attól még megoldható. Én is leszoktattam a kutyámat a petárdarémületről.
Minél többször kell vinni ilyen helyre, olyan kutyák társaságában, akiket nem zavar a hangszóró meg a zaj. Te pedig viselkedj úgy, mintha észre sem vennéd, hogy pánikol.
Bár nullára lettem szavazva a poénom miatt - tudhatnám, hogy kutyások nem vicces emberek - igazat adnék abban a többieknek, hogy egy mód van rá, ha elviszed a zajforrás közelébe és nyugodtan viselkedsz. Addig amíg nem viselkedik nyugodtan, közömbösen, ne simogasd, ne jutalmazd.
1,2-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!