Kutyakolykot hogy lehet legkonnyebben lenyugtatni? Pl a poraz feladasanal a kutyanak Cesar Millan szerint MİNDİG nyugodtnak kell lennie. De hogy nyugtassam le, ha harapdalna? Te hogy csinalod?
Egyszerűen ne vegyél róla tudomást. Fordulj el, ne nézz rá. :) Pár percig lehet pattogni fog, fúrni fogj a fejét de ha kitartasz, akkor abba fogja hagyni.
Látni fogod, hogy nem néz rád "eszelősen" vagy nagy szemekkel. Én pl. onnan tudom, hogy hazaérkezés után a kutyánk már nyugodt, hogy lefekszik és tisztálkodik, majd alszik.
Ha ez a módszer nagyon nem használ, akkor tedd azt, amit Cesar. Biztos láttad már, hogy sokszor lenyomja a földre a kutyákat és megvárja míg úgy nyugszanak le. Ezt is kipróbálhatod, csak figyelj rá, hogy ne agresszívan vágd a földhöz vagy ilyesmi. :D
Ha már megnyugodott, akkor igen, ezt jól tudod, te is legyél higgadt.
Így van, egyszerűen meg kell váni, amíg lenyugszik.
A póráz rejtegetésének semmi értelme, azzal csak kikerülöd a problémát, de nem oldod meg. Amúgyis meghallják a kutyák a karabiner csörgését, nem lehet őket becsapni, és nem is érdemes. Kösse a póráz látványát a nyugalomhoz, hosszú távon az a kifizetődő. Lehet, hogy eleinte tíz perc lesz elindulni sétálni, de a kutya addig is fárad és tanul, úgyhogy nem elvesztegtetett idő :)
Jaj, na gyerünk, menjen a vitatkozás meg a leszavazás. Mindig ti kötekedtek mindenki amúgy is, és hiába írta már ezt ki több ember is anno kérdésnek, úgy látom, nem veszitek észre magatokat. :)
Na akkor hajrá, itt a lehetőség, mondjátok meg mindenkinek a frankót, aztán egyszer majd ti irányíthatjátok az országot!
Bocsásson meg a világ, hogy merészeltem olyat írni, ami őkelmééknek nem tetszett, mert hát nyilván mindenkinél jobban tudtok mindent természetesen. :) Könyörgök, vegyétek fejemet, biztosan idióta, buta, hülye, ostoba és rossz ember vagyok. -.- De persze ti ennyiből megítélitek az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!