Itthon miért nem szabályozzák a harci kutyák tartását?
De tilos volt.
1978. évi IV. törvény (régi Btk)
Veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegése
266. § (1) Aki
a) veszélyes ebet tenyészt, az ország területére behoz, onnan kivisz, versenyeztet, vagy engedély nélkül tart,
b) veszélyes ebet jogszabály megszegésével elidegenít, vagy megszerez,
c) a veszélyes eb ivartalanítására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségét megszegi,
d) a veszélyes eb tartására vonatkozó jogszabályban előírt biztonsági előírást megszegi,
vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki veszélyes ebet őrző-védő feladat végzésére tart, kiképez, illetve veszélyes ebbel ilyen feladatot végeztet, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Van ott egy (3) bekezdés is, csak az 2011 -ben került be a törvénybe.
A veszélyes eb fogalmát a 35/1997. törvény állapította meg, mely szerint veszélyes ebnek minősülnek az amerikai pit bull terrier és keverékei.
Ha vitatkozni akarsz még, akkor vitatkozhatsz, benne vagyok, de közlöm veled hogy én a jogot egyetemen tanultam és nem az állatvédökröknél.
35/1997. sz. törvény helyett 35/1997. sz. kormányrendelet.
A kiflicsücskös idióta Selmeczi Gabikának köszönhettük...
Ajánlom is hogy tiltsák mert megy a feljelentés ergo remélem a gyilkos dögöket elaltatják.
Ha nem, akkor a szüleim az öngyilkosságom miatt perlik be őket, elvégre éppen javuló félben vagyok a mentális betegségeimmel, és az én édes kis Jeffrey Dahmer cicám lehet halott, mert igénytelen fszok a szomszédjaim, és nem tudnak kutyát tartani, hogy az biztonságos legyen az esedékes szomszéd állatainak is!
Tehát, remélem fájni fog nekik is ha elveszítik a szeretett állataikat!!!
Jöhet bármi, lepontozásokat várom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!