Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Itthon miért nem szabályozzák...

Itthon miért nem szabályozzák a harci kutyák tartását?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, pl. Németországban sokkal szigorúbban veszik az ilyesmit és nincs is annyi baleset. Én örülnék, ha lenne valamilyen szigorítás ezzel kapcsolatban.
2013. szept. 14. 22:21
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem volt tilos. Regisztrálni kellett volna ,csak a sok idióta ezt nem vállalta be.
2013. szept. 17. 19:04
 22/24 anonim ***** válasza:

De tilos volt.

[link]

1978. évi IV. törvény (régi Btk)

Veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegése

266. § (1) Aki

a) veszélyes ebet tenyészt, az ország területére behoz, onnan kivisz, versenyeztet, vagy engedély nélkül tart,

b) veszélyes ebet jogszabály megszegésével elidegenít, vagy megszerez,

c) a veszélyes eb ivartalanítására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségét megszegi,

d) a veszélyes eb tartására vonatkozó jogszabályban előírt biztonsági előírást megszegi,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki veszélyes ebet őrző-védő feladat végzésére tart, kiképez, illetve veszélyes ebbel ilyen feladatot végeztet, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Van ott egy (3) bekezdés is, csak az 2011 -ben került be a törvénybe.

A veszélyes eb fogalmát a 35/1997. törvény állapította meg, mely szerint veszélyes ebnek minősülnek az amerikai pit bull terrier és keverékei.

Ha vitatkozni akarsz még, akkor vitatkozhatsz, benne vagyok, de közlöm veled hogy én a jogot egyetemen tanultam és nem az állatvédökröknél.

2013. szept. 17. 20:05
 23/24 anonim ***** válasza:

35/1997. sz. törvény helyett 35/1997. sz. kormányrendelet.

A kiflicsücskös idióta Selmeczi Gabikának köszönhettük...

2013. szept. 17. 20:06
 24/24 anonim ***** válasza:

Ajánlom is hogy tiltsák mert megy a feljelentés ergo remélem a gyilkos dögöket elaltatják.

Ha nem, akkor a szüleim az öngyilkosságom miatt perlik be őket, elvégre éppen javuló félben vagyok a mentális betegségeimmel, és az én édes kis Jeffrey Dahmer cicám lehet halott, mert igénytelen fszok a szomszédjaim, és nem tudnak kutyát tartani, hogy az biztonságos legyen az esedékes szomszéd állatainak is!

Tehát, remélem fájni fog nekik is ha elveszítik a szeretett állataikat!!!

Jöhet bármi, lepontozásokat várom:)

2021. máj. 23. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!