Itthon miért nem szabályozzák a harci kutyák tartását?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom, pl. Németországban sokkal szigorúbban veszik az ilyesmit és nincs is annyi baleset. Én örülnék, ha lenne valamilyen szigorítás ezzel kapcsolatban.
Összehasonlítva a többi fajtával, sokkal kevesebb harci kutya harapás történik. Ha jól emlékszem, akkor a statisztika úgy van, hogy a legtöbb harapást Német juhászok okozzák, a második helyen a kuvaszok, a harmadik helyen pedig a Golden Retrieverek (!!) állnak. Ezek közül melyik harci kutya? :) Nem szabad diszkriminálni fajta alapján, minden nevelés kérdése!
2013. szept. 14. 22:30
2/24 anonim válasza:
Az a baj, hogy akik az országot állítólag vezetik, magasról pottyantanak az állattartás kultúrálására. Mert igazából nem a kutyákkal lenne itt baj, hanem a gazdáikkal. Általában a kutya azt tükrözi amilyen a gazdája.
2013. szept. 14. 22:31
3/24 anonim válasza:
Szabályozzák. Kutyát harcoltatni tilos, tehát a harci kutya tartása meg van tiltva, merthogy attól lesz a harci kutya harci kutya, hogy harcol. Remélem, érthető voltam :)
2013. szept. 14. 22:56
4/24 anonim válasza:
Az első hozzászólótól kérdezem, hogy van bármi forrása amivel bizonyítani tudná, hogy a goldenek harapnak a legtöbbet az országban?
Majd hogy nem lehetetlen lenne egy ilyen statisztikat elkészíteni.
2013. szept. 14. 23:02
5/24 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a német juhászok vezetik a statisztikát, de arányaiban tényleg nagyon sok agresszív golden van.
A "harci kutyákat" meg amúgy kifejezetten emberbarátra tenyésztették, mert ugye az kicsit gáz lenne, ha a harc hevében lerombolnák a fizető közönséget meg a tulajt is. Emberekkel szemben gyárilag sokkal biztonságosabbak, mint a legtöbb más fajta.
2013. szept. 14. 23:13
6/24 anonim válasza:
4-es, ne haragudj, de már nem tudom neked belinkelni, mert vagy 3 éve olvastam. Meg is lepődtem rajta, mert utána nem sokkal egy ismeretterjesztő csatornán mondták egy kutyás műsorban, hogy az Egyesült Államokban a 2. a harapási listán. Ott azzal magyarázták, hogy boldog-boldogtalan szaporítja, ezért sok az ideggyenge egyed, akit nem nevelnek meg, mert alapjáraton nem tartják veszélyes kutyának. Ebben mondjuk lehet valami...
2013. szept. 14. 23:15
7/24 anonim válasza:
Mert olyan fajta nincs, hogy harcikutya. Az a szőke , lökött nő az országházban kezdte az egészet. Aztán a pórnép szépen átvette a kifejezést. Ráadásul van, amikor pl egy bullmára hallottam a harcikutya kifejezést használni.
Neked miért kellene szigorítás? Megtámadtak? Megharaptak? És ugyan, miféle "harci kutyával " vannak ilyen szigorítási elvárásaid?
2013. szept. 14. 23:16
8/24 anonim válasza:
Nem a golden a harmadik, hanem a labrador. :)
2013. szept. 14. 23:39
9/24 anonim válasza:
23:13 de jó, most akkor megnyugodhatnak az emberek, hogy őket nem fogja megharapni amikor a kutyájukra rátámad? Lehet, hogy több harapós golden van, a különbség az attitűd. A goldenre ráüvöltök vagy belerúgok és elmegy, de egy ilyen típusú kutya túl kemény ahhoz.
2013. szept. 15. 00:14
10/24 anonim válasza:
Akkor én most követelem a kamionok betiltását, mert ha az elüt, abba sokkal jobban belehalok, mint egy Suzukiba, ráadásul sok balesetet is okoznak a kamionok, szóval veszélyesek és kész, tiltsák be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!