Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Itthon miért nem szabályozzák...

Itthon miért nem szabályozzák a harci kutyák tartását?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, pl. Németországban sokkal szigorúbban veszik az ilyesmit és nincs is annyi baleset. Én örülnék, ha lenne valamilyen szigorítás ezzel kapcsolatban.
2013. szept. 14. 22:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

mondjuk a sok kisebbségi okán, akik viadaloztatják szerencsétleneket nem ártana itthon is a KUTYÁK érdekében vmiféle szabályozás, tele van az ország kidobott staffokkal..

persze elvben titlott a viadalszervezés, mégis tele az apród az ilyne olyanharci kutyákkal..

szerencsétlen kutyák szívják meg, nem tehetnek róla...

amúgy aki kicsit rt hozzájuk tudja h nem emberre veszélyesek ezek az állatok elsősorban(így vannak tenysztve) de a sok tudatlan is őket utálja...

baleset? én egyet sem hallottam mostanában...80 viadalos kutyát foglaltak le nyáron csak egy helyen..ez az igazi baj, nem a nemlétező balesetek, amelyek vagy a gazda rossz neveléséből adódnak, vagy tudatlanságból..

2013. szept. 15. 07:40
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Miért? Mennyi baleset történt "harci kutyák" miatt?

Ilyen erővel követelem a fegyverek és a küzdősportok betiltását!

2013. szept. 15. 10:11
 13/24 anonim ***** válasza:
74%
Én kifejezetten örülnék annak, ha visszahoznák a pittbull törvényt, csak úgy, h kiterjesztik a staffra is. Boldog-boldogtalan szaporítja, a fajta már mindenre hasonlít, csak önmagára nem, sem külsőre, sem idegrendszerileg.
2013. szept. 15. 10:55
 14/24 anonim ***** válasza:

Engem eddig 4 kutya támadott meg. Ebből 3 német juhász volt, egy pedig roti. Lehet benne valami, amit az első ír...

Nekem sztaffikkal eddig csak jó tapasztalatom volt, bár az igaz, hogy elég kemény kutyák, kell mellé a kemény gazda, szóval én biztosan valamilyen tapasztalathoz, kutyaiskolához stb. kötném a vásárlást, de mivel a kutyák jó részének amúgy sincs törzskönyve, ezt nemigen lehet szabályozni...

2013. szept. 15. 13:15
 15/24 anonim ***** válasza:
4-es nem Mo. de cesar Millan könyvében is megemlíti, hogy ott a 3. helyen kutyatámadásokban a LABRADOR áll. Bizonyára ő forrást is megemlít, de nem emlékszem, melyik könyvében írja ezt :(
2013. szept. 15. 13:17
 16/24 anonim ***** válasza:
40%

"Én kifejezetten örülnék annak, ha visszahoznák a pittbull törvényt, csak úgy, h kiterjesztik a staffra is. Boldog-boldogtalan szaporítja, a fajta már mindenre hasonlít, csak önmagára nem, sem külsőre, sem idegrendszerileg."

Szóval annak örülnél, ha nem lehetne se pitet se staffot tenyészteni se, nem csak szaporítani?

Egyébiránt én meg annak örülnék ha a hozzád hasonló szellemi rövidnadrágoknak kioperálnál a zagya helyéről a beszédközpontot hogy ne tudjanak annyi baromságot összehordani.

2013. szept. 15. 13:31
 17/24 anonim ***** válasza:
Cesar Millan az amerikai állapotokról beszél, azt hagyjuk, mert semmi köze a magyar kutyatartási kultúrához.
2013. szept. 15. 16:58
 18/24 Imola Ágnes ***** válasza:
50%
A kutyatartást kell szabályozni, a szaporítást, és a harcoltatást. Nem az adott fajtát betiltani. Romániában be van tiltva a pitbull...eredmény: minden utcasarkon rohangál egy szaporított egyed, persze mivel be van tiltva, a törvény előtt nem léteznek ezek a kutyák, így javában megy a harcoltatás. Rengeteg pitbullt, rotit ismerek. Azok, akik felelősségteljes gazdák, sokkal jobban fegyelmezik a kutyáikat, sokkal nagyobb elvárásaik vannak az adott fajtával kapcsolatban mint egy átlag kutyatartónak. Egy ismerősöm amtaffja épp egy németjuhásszal játszott. A játék hevében az amstaff morrgot egy picit (4 hónapos, egyértelműen játok volt), mire a gazdája azonnal korrigálta, és letiltotta erről. A németjuhász gazdája kérdőre vonta a tulajt, hogy miért ilyen szigorú, hiszem csak játszott az övével. Mire a gazda: a te kutyádnak szabad, ő németjuhász. Az enyémre amúgy is csúnyán néznek. Neki minden pillanatban bizonyítani kell, hogy nem gyilkológép, ahogy a köztudatban van. Ő nem ejthet még látszólagosan sem hibát. Ha egyszer rátámad egy labrador, és az enyém csak védekezésből visszaharap, akkor is az enyém a hibás....az enyém a "harci" kutya. Ez a helyzet. Nem beszélve arról, hogy eleve úgy voltak tenyésztve, hogy emberre abszolút ne legyenek agresszívak.... ezért nem kifejezetten házörző típus. Nem a fajtákat kell diszkriminálni, hanem az idióta tartókat.
2013. szept. 16. 10:15
 19/24 anonim ***** válasza:
35%

13:31-es! Édes kiscsillag, örülnél, ha mégtöbb ilyen "hülye" szaladgálna a világon, hidd el.

Aki a törvény ideje alatt ilyen kutyát akart, az elment külföldi TENYÉSZTŐHÖZ, és vett. Most meg minden majom rohan az expresszre. Hát igen, rohadt jó....

És a sok agyatlan (te is), nem képes felfogni, itthon NINCS pitbull, csak amerikában. De nem baj....

2013. szept. 16. 17:44
 20/24 anonim ***** válasza:
47%

"Édes kiscsillag, örülnél, ha mégtöbb ilyen "hülye" szaladgálna a világon, hidd el."

Mert? Gondolod kevés a hozzá hasonló elrettentő példa?

"Aki a törvény ideje alatt ilyen kutyát akart, az elment külföldi TENYÉSZTŐHÖZ, és vett."

Nagyon sokat ért vele, hisz a behozatal is tilos volt.

"Most meg minden majom rohan az expresszre. Hát igen, rohadt jó...."

A törvény ideje alatt is hirdették az expresszen ezerrel, ebből a szempontból nem változott semmi. Aki meg az expresszen vesz, annak úgy kell. De akkor ilyen alapon tiltasd be a yorkit is, te szellemi rövidnadrág. :-D

"És a sok agyatlan (te is), nem képes felfogni, itthon NINCS pitbull, csak amerikában. De nem baj...."

Pitbull valóban nincs, amerikai pit bull terrier viszont van. És hogy van, az valóban nem baj...

2013. szept. 16. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!