Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám 3 hónap 2hetes . És...

A kutyám 3 hónap 2hetes . És még nem teljesen szobatiszta, ez normális?

Figyelt kérdés
Pelenkára szoktatjuk,ha nem vagyunk itthon is,tudja hova kell . Sokszor elvégzi rá a dolgát,van amikor folyamatosan,van amikor meg össze vissza pisil mindenhova . Ha odapisil,megdicsérem . Ha nem,akkor megszidom . Tudja is hogy rosszat csinál. (tacskóról van szó )
2013. szept. 12. 14:58
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
*nem is
2013. szept. 12. 20:33
 22/26 anonim ***** válasza:
Nézd szerintem senki nem akar bántani, de a kutya szempontjából természet ellenes az hogy az alomba, jelen esetbe a lakásba végzi a dolgát. Az hogy leteszed a pelenkát, neki nem jelent sokat. Néha rápisil, máskor meg mellé, mert neki ez is az is odun belűl van. Sokkal nehezebb lesz később teljes szobatisztasásra szoktatni igy. A lányomék és a hugomék a következő megoldást alkalmazták. Ha otthon voltak folyamatosan árgus szemmel figyelték a kutyust, legkissebb jelzésre, pl helykeresés rohantak ki vele az udvarra. Ha elmentek otthonról bevitték a fürdőbe a vizestállal, alvó párnájával együtt. Először egy olyan napon csinálták amikor otthon voltak bezárták, elmentek pár perc mulva vissza a lakásba hogy szokja a helyzetet, tudja vissza jönnek hozzá. Onnatól ha elmentek otthonról oda zárták. Érdekes módon nagyon hamar szobatiszta lett mivel nem pisilt oda ahol aludt.
2013. szept. 12. 20:56
 23/26 A kérdező kommentje:
Elhiszem hogy jobb lenne kinnt neki is,mint mondtam már,nekem is sokkal jobb lenne . Az sem működik ,ha látom hogy pisilni akar,lefutok vele,mert mire leérek (Emeleten vagyunk) ,addigra rég összepisilte magát,meg kb nem tudja miért rohanok ki vele gyorsan . Könnyebb egy családi házban,ahol csak kinyitom a bejárati ajtót és már kinnt is van az udvaron . Ahol lakunk teljesen más a helyzet . Nekem olyan,mintha nem is lenne udvar. Azt nem hiszem hogy a pelenkára annyira rászokna,hogy kinnt azért nem pisilne a későbbiekben. De mindegy,majd lesz valami :) azért köszi a hozzászólást :)
2013. szept. 12. 21:07
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincsen, hogy "néha úgy gondol". Vagy tudja vagy nem. "Van amikor meg össze vissza pisil mindenhova" - ezt épp te írtad, szóval én még távolról sem mondanám azt, hogy tudja.

Még mindig azt mondom, hogy szoktassátok a kinti ürítésre. A 2. oltás után már kimehettek. Érdekes, más is lakásban él és meg tudja oldani. Na mindegy, végülis te takarítod, nektek lesz pisiszagú a lakásotok, a ti kutyátok lesznek gondjai még felnőttként is, nektek kell rettegni ha új bútort akartok venni és a többi, ha neked ez így megfelel, akkor csináld. Szerintem elég kimerítő válaszokat kaptál arról, hogy mit kellene tenned. Az hogy neked ezek nem tetszenek, meg neked ez nem kényelmes, arról mi már nem tehetünk.

2013. szept. 12. 21:15
 25/26 anonim ***** válasza:

Panel 3. emeletén lakunk, kölyökként került ide a kutyám, ölben vittem le piciként, ha láttam pisilnie kell, ölbe nem pisil!

Nem is kellett sokáig keresni, íme egy remek példa arra, amit próbálunk neked elmagyarázni!

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4002949-van-e..

2013. szept. 12. 21:26
 26/26 anonim ***** válasza:
Ugyan kertes házban laktunk, de az emeleten, így bizony nekünk sem annyi volt, hogy kilépek az ajtón és ott a kert. Ahogy láttam, hogy menne ki, már kaptam ölbe és rohantam ki vele. Mondjuk 1 hónap után be is durrant a karom (még csak nem is tacsiról beszélünk, szép súlya volt már 9 hetesen is amikor elhoztuk) de meg is tanulta szépen. Az nem szobatisztaság, hogy egyszer tudja egyszer meg nem, és ez nem is a korától függ, mert az csak annyit jelent, hogy biológiailag nem tudja visszatartani órákig, de nálatok nem ez a gond, mivel nem kell visszatartania semmit.. Mellesleg bármily elképzelhetetlen neked, de itt szinte mindenki dolgozik napi 6-8 sőt én pl több órában, és láss csodát mégis meg tudtam oldani. De ha neked kényelemesebb a pelenka, hát szoktasd arra, de tárazz be jó sok flakon domestost, mert az életed hátralevő részében csutakolhatod fel a (jobb esetben) pisi foltokat.
2013. szept. 13. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.