A kutyám 3 hónap 2hetes . És még nem teljesen szobatiszta, ez normális?

nem hiszem,hogy egyhuzamban kint vannak a gyerekek,kiviszed 5 percre míg elvégzi a dolgát és viszed is vissza..És lehet a gyerekekkel veszekedni,meg mondod,hogy nem nyúlhatnak hozzá és kész!
Vagy mond meg az anyuknak,hogy a kutyád kullancsírtóval van befújjva és jó lenne ha a gyerekek nem nyúlkálnának hozzá..
Amúgy mi is pelusra szoktatuk és itt vagyunk egy 2,5 éves kutyával aki hetente többször is a szőnyegre pisil,mert azt hiszi pelenka..de rajta csináljátok ti is így!! nektek legalább van kert,mi panelban lakunk ,forgalmas részen nem tudtuk levinni sehová,bár így is kockáztatunk,mert hamarabb levittük..de sajnos nem voltunk itthon eleget,pedig így is 5x volt lent..így a pelenkára szokott..

Nem tudom... mivel mi 8 órákat dolgozunk, így a mi kutyáink is pelusoztak és lazán szobatiszták lettek.
Tegyetek le több pelust, összefüggő szőnyeget alkotva. Ha kint pisil, nagyon örülj neki. Ha pelusra pisil, örülj neki. Ha nem a pelusra pisil, akkor szó nélkül, nyugodtan takarítsd fel úgy, hogy ne maradjon ott a szaga (mi ecettel csináltuk). Ha látod, hogy épp a lakásban, nem a pelusra pisil, akkor gyorsan tedd rá a pelenkára. Ha már mindig rátalál a pelusra, akkor csökkentsd a letett pelusok számát.
Ne szidd meg, mert csak rosszul jársz.

Ja, ha az a fontos, h neked mi a jó, akkor nem szóltam.
Csak azt ne felejtsd el, h a kutyák nehezen értik azt, h egy darabig még örülsz neki, ha a pelenkára végzi a dolgát, sőt meg is dicséred, majd egyszer csak ez már nem lesz jó és totál mást vársz el tőle. Ez nem éppen következetesség, de mindegy.
Nem egy olyan esetről tudok, ahol a pelenkát sikerült olyan kiválóan belevésni a kutya fejébe, h pelenkára kell végeznie a dolgát, h hiába vették már fel a pelenkát és viszik le, a kutya még ugyanoda jár dolgát végezni, ahol a pelenka volt korábban és a séták során pedig tartogatja a pisit/kakit, mert neki az a "normális", erre nevelték, ezt szokta meg.

Valaki magyarázza már el nekem mert komolyan nem értem; Kérdező, a kérdésedben ha jól olvastam ti már a kezdetektől fogva pelenkáztok, miből gondolod azt, hogy a kutya majd magától gondol egyet és csak a pelusra fogja a dolgát végezni? A pelussal csak azt tanítjátok meg neki, hogy bentre, a lakásba végezze a dolgát, ne pedig a szabadba. Ők a pelenkát, mint tárgyat, nem kötik az ürítéshez, sokkal inkább a környezetet. Lehet hogy mások is ezt használják, na de ők arról is beszámolnak, hogy hányszor történnek balesetek? Gondolom hinném hogy ezzel "büszkélkednének". Itt pedig olvashattad is, sőt máshol is lehet olvasni, hogy a több éves kutya, aki pelenkázott, az istennek se akar szobatiszta lenni, kint nem hajlandó pisilni/kakilni, aztán hazaérve rohan mint az őrült a szőnyegre piszkítani, mert ugye órákig tartogatta. Nem viccből mondjuk azt, hogy séta, séta, séta! Egyébként is nagyon ciki lenne, ha mondjuk vendégségbe vinnéd magaddal a kutyát, aztán az a szőnyeget pelenkának nézné oda ürítene más házába. Az meg, hogy dolgoztok: na és? Más is dolgozik, egy felnőtt kutya 9 órát is kibír (gondolj bele, neked se kell 8 óra alatt 40x kimenned), ezért kell minél előbb megtanítani arra, hogy ha a lakásban van, akkor tartsa és csak kint könnyíthet magán.
Kutyát vállaltatok, nem macskát, papagájt, hörcsögöt, így elvileg tisztában voltatok azzal, hogy sétáltatni kell.
Ami meg a gyerekeket illeti: tán elállják az utadat, hogy te ennél messzebbre egy lépést sem tehetsz a kutyával? Vidd el máshova, hát nehogy már néhány taknyos orrú miatt ess itt kétségbe. Nem kell finomkodni ha egyszer értetlenek, nyugodtan merj felszólalni eréjesebb hangnemben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!