Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akkor most én is egy szemét...

Akkor most én is egy szemét szaporító vagyok?

Figyelt kérdés

Van 2 pincser kutyusunk, egy lány meg egy fiú. Eddig nem volt szívünk ivartalanítani őket, de mostmár meggyőztem magam, hogy az egyiket muszáj. Eddig négyszer születtek kiskutyáik, bár hozzáteszem, hogy a legutóbbi tüzelés alkalmával külön voltak csukva a kutyuk, de valahogy mégis összehozták. Szóval négyszer születtek kiskutyák, az összesnek kb a felét ajándékba, illetve oltás áron adtuk ismerősöknek, vagy egyéb leinformálható helyre adtuk. Akikért pénzt kaptunk, azokat direkt úgy keresték a neten, hogy max x ezer ft-ért keresnek ilyen kutyust. De mind jó helyre került, sosem vittük volna ki őket a piacra, csomagtartóból árulni. Szerintem ez nem a sz*r szemét szaporító kategória. Ezért elég rosszul esik, akárhányszor olvasom, ha valaki t.k. nélkül vett kiskutyát, hogy

mennyien leoltják őket, amiért támogatják a szaporítók tevékenységét.

2009. nov. 3. 15:27
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
86%
Nem hazudik erről senki, legalábbis én nem. Aki Igazi tenyésztő annak nem biznisz, másmilyennel meg nem állok szóba, mert van szemem. És jobb ha tudod, egy unott, nyugtatózott kutya nem fog nyerni ott sem. Mert ott mutatni kell magát, lelkesen, szépen menni, figyelni. Tudom mik folynak ott, de ilyesmi mindenhol van nem csak a kutyáknál és ettől függetlenül vannak igazin tenyésztők. Az nem az én bajom ha más annak hisz, hogy hány címe van. Én egy kicsit többre figyelek.
2009. nov. 3. 18:48
 22/50 anonim ***** válasza:
8%
én melletted vagyok.én is megkaptam a hülye szaporító jelzőt.pedig a kisyorkim minden vizsgálatra elviszem,kórházba születtek a kölykök gondoskodok róluk és megtartom őket.......
2009. nov. 3. 20:08
 23/50 anonim ***** válasza:
89%
Na persze, mert a yorki már nem képes egyedül elleni. xD Jó hogy kórházba vitted, otthon meghalt volna, ez még nem gondosság hanem alap. Ezek már párzani sem tudnak egyedül (tapasztaltam: van a családban ilyen fajta kutya). Az ilyen szaporítók miatt lesz minden embernek rossz tapasztalata ezekkel a szobacirkálókkal. Mivel őket nem érdekli semmi szakértelem, csak úgy csinálják...
2009. nov. 3. 20:19
 24/50 anonim ***** válasza:
100%
Ja és persze az sem nagy szám, hogy megtartasz 2 kölykökt. A yorki nem képes 10 kiskutyát elleni.
2009. nov. 3. 20:19
 25/50 anonim ***** válasza:
75%

ÁÁEÜ!

Vannak emberek, akik tanulják a szakmájukat és vannak emberek, akiknek tanították... Te jó esetben is csak az utolsóba tartozol...

A százalékaid mindent elárulnak a hozzáértésedről. :)

Ahelyett, hogy ingyen osztogatnád a kölyköket, menj ki a menhelyekre és számold meg, hány kutya vár gazdára az országban. Ha pedig tenyészteni akarsz, azt magas színvonalon tedd, ne egy papírra hivatkozva, mert lehet az általad említett tenyésztők a képzeleteidben csak a papírjukat lengetik, de TE DRÁGÁM, te mit csinálsz? Csak nem papírt lengetsz??? JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ

Csak lehet az a papírlengető tenyésztő ért is ahhoz, amit csinál, komoly munkát és pénzt fektet bele, TE meg DRÁGÁM csak gyártod a kutyákat mindenféle hozzáértés nélkül.

Gratulálok a munkádhoz, lenyűgöztél!

2009. nov. 3. 22:22
 26/50 anonim ***** válasza:
9%

Drágaszágom,én nem papírt lengetek,hanem tudásom van,amit kemény munkával szereztem meg.Nekem már a középsuliban 7-1/2-ig tartott a tanítás,aminek több,mint a fele szakmai volt.

Papírt a tenyésztők lengetnek,meg a hülye dumát a szaporítóktól.

Egyébként drágaszágom,ha lenne némi értelmed rájöhettél volna ,hogy a kutyáimat pont egy idióta tenyésztőtől vannak,akinek "nem termeltek"elég hasznot.

2009. nov. 3. 22:52
 27/50 anonim ***** válasza:
12%

A százalékomról meg annyit,hogy nem fújom az ostoba egyendumát,van véleményem és bazira nem az érdekel ki pontoz éppen le.

A te agyadról meg ennyit,hogy egy ilyen oldalon a százalék alapján ítéled meg a "szakértőt".

2009. nov. 3. 22:54
 28/50 anonim ***** válasza:
13%

Én nagyon egyetértek az előttem szólóval, és a kérdezővel is. Én most fogok kutyát beszerezni új kiskutyát, mert sajnos az előző 17 év után elpusztult. Elsősorban keverék kiskutyák érdekelnek majd, de jöhetnek olyan fajtatiszták is, amik ingyen vannak, vagy oltási áron. Én pont a keresletet biztosítom ezek szerint.

Meg ez, hogy nem őrzi meg a fajta a jellegét és én nem fogom tudni, ha megkapom, hogy milyen hiábi vannak. Kit érdekel? Én szeretem a kutyám, nem dísznek van. Valaki magyarázza már el, miért olyan fontos ez, vagyis miért kell sulykolni. Nekem jó lenne egy vizsla aminek a bal füle kajla, és azt még én is látom. Eddig a környezetembe mindenki így szerzett kiskutyát - ingyen, akár fajtatisztát is, és jó körülmények között éltek hosszú életet, vagy élnek most is. Semmivel sem kevesebbek, mint a "hibátlan" társaik. Én azt sem nézem le, de miért kell mindenkit leugatni? Én szeretem a kutyát, ha nem is olyan "szép", mint a peckes társaik.

2009. nov. 4. 00:36
 29/50 anonim ***** válasza:
32%

Ja, és nem tehetem meg, hogy több tízezrekért vegyek egy ebet, ami elvileg tökéletes, aztán majd 7-8 évesen mégis valami baja lesz...

Az én kutyámnak és az ismerőseimnek állatainak sem volt semmi baja. Ráadásul a menhelyen is van egy csomó aranyos kölyök. De én keresgéltem már internetes hirdetéseken keresztül olyan jellegű, vagy nagyjából hasonló kutyát, amit szeretnék.

Jó, megértem, ha valakinek az a lényeg, hogy tökéletes legyen, de a másikat miért kell lenézni?

2009. nov. 4. 00:39
 30/50 anonim ***** válasza:
0%
22.22:Látod ebből egy dolog igaz:a pénz.Ez az amire az állítólagos tenyésztők utaznak.(hozzáteszem nekem tenyésztő az,aki megfelelő végzettséggel rendelkezik erről.Van néhány iskola az országban,ahol meg lehet tanulni)
2009. nov. 4. 00:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!