Mit gondoltok erről a kennelről?
Számomra elég furcsa az, hogy szinte minden évben 2-3 almot hoznak le. Szerintetek?
8 kutya az semmi, nekem is 8 van és ebből 5 hobby kutya 3 tenyészkutya. Most hoztunk egy kiskutyát az USA-ból ott a tenyésztőnek 200 felett standált a kutyák száma persze mind magas minőségű szép kutyák, a kölyök akit hoztunk is hihetetlen jól szocializált volt, és szuper temperamentumú kiemelkedő minőségű kutya lett. Ami vicces, hogy a 200 kutyából nála évi 3 alom van kb és van, hogy egész almokat megtart magának.
Sok fajtában pedig nem lehet megmondani mi lesz a kölyökből és csak növendékeket árulnak kiállításra, pl pomerániaiban ismerek olyan kennelt ahonnan leghamarabb 12 hónaposan lehet elhozni a kutyát, mikor már kiderült, hogy mi lesz belőle (persze lehet olyan, hogy már születéskor látható hibával rendelkezik és akkor hobbyra eladja kölyökként)
Nekem korrektnek tűnik, a tenyészet pedig profi. Kiállításokra is járnak ugyanakkor a munkavonalat se hanyagolják el. A kutyáik szűrésekkel és eredményekkel rendelkeznek. 5 szukájuk van ha egy évben 2-3 alom van akkor egy szuka 1,5-2 évente ellik, tehát nem agyon elletett szukákról van szó.
A növendék kutyákról meg csak annyit:
Kimentem Litvániába kutyát fedezni mivel ott tartózkodott a 2012-es cruft győztes kan. A fedezésért kerek 1 milliót fizettem. A szuka kutyusomnak 4 kicsinye született, mivel szerettem volna megtartani a legeslegjobb kutyát amire később alapozhatok, kiállítások és tenyésztés szempontjábol megtartottam mindet és csak 8 hónapos kor után adtam el őket amikor már láttam mi lesz belőlük, milyen lesz a természetük, nagyságuk, színük és külalakjuk. Melyiket tudnám hordani kiállításokra, melyik a legalkalmasabb számomra. Szerintem vedd fel a tenyésztővel a kapcsolatot, biztos szívesen válaszol a kérdéseidre.
Értem, köszönöm a válaszokat! Nem akarok dobermannt több okból, csak kíváncsi voltam mit szóltok ehhez a kennelhez.
Számomra nem nagy érdem, ha valaki kiállításokra hordja a kutyáit, mivel a legtöbb eléggé megrendezett. Pár éve az egyik CACIB-on szinte az összes rottweiler kitűnőt kapott, pedig mind elképesztően szörnyen nézett ki és sajnos ez már a legtöbb fajtánál így van, így én a legkevésbé se adok arra, hogy egy kutyának xy minősítése van, mert korántsem a valóságot tükrözi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!