Szerintetek lehet a kutya fajtájából következtetni a gazdi személyiségére?
Nekem teljesen mindegy. Ha kutyája van akkor feltételezem, hogy állatbarát. Számomra ennyi elég.
De szerintem a fajta nem függ össze a gazda személyiségével. Sokkal inkább a kutya személyisége az amiből lehet a gazdira következtetni.
Szerintem.
Minimálisan talán 1-2 gazdi esetében.
Elsőre egyik kutyás se szimpatikus :D Akinek olyan kutyája van mint az enyém az azért nem akinek meg nem az azért nem.. Beszélgetek velük és eldöntöm hogy szimpatikusak e..
Így keveredtem össze kettő csivavával meg 1 bullterierrel és a amstaffal.. egy keverékkel meg egy beagleel. A többieket hanyagolom :D
nem vonok le messzemenő következtetéseket a kutya fajtája alapján, sokkal többet mond a kettejük közötti kapcsolat. ha egy kaukázusit látok olyan gazdával, aki mellett a kutya kontroll alatt van, higgadt, laza pórázon sétál, akkor az a benyomásom róluk, hogy megértik egymást, a gazda tisztában van azzal, hogy milyen kutyát választott és ért annyira hozzá, hogy kézben tartsa, őt tisztelem. ha ugyanilyen fajtával azt látom, hogy a kutya tépi a pórázt, kitámad a járókelőkre akkor az arra enged következtetni, hogy vagy valami nagyon félrement, és rosszul választott, vagy túlbecsülte magát, őt szánom. Vagy épp ellenkezőleg, ez a célja őt pedig - potenciális közveszély okozás miatt - elítélem.
de csak a fajta miatt nem vonok le következtetéseket, yorkit is ismerek, aki teljesítmény túrákra jár a gazdájával, és pit bullt is, akinek patent engedelmessége van.
ha valakit olyan fajtával látok, mint az enyém, akkor mindenképpen leszólítom, mivel itthon ritkának számítanak :) így 99%, hogy ismerem az illető kutyáját, vagy valamelyik rokonát.
A kutya fajtája teljesen mindegy. Annyi, hogy ha egy magyar kutyafajtát sétáltató emberrel találkozok, akkor azt igyekszem megszólítani, de csak a nemzeti kutyafajtáink iránt érzett rajongásom végett. De úgy egyébként az a lényeg, hogy maga az ember szimpatikus legyen - különösen, mert szerintem az, hogy két ember ugyanazt a fajtát tartja, nem jelenti azt, hogy bármiben hasonlítanának.
Ha sétapartnerről van szó, akkor már két síkon folyik a dolog: nekem a gazda legyen szimpatikus, a kutyámnak pedig a másik kutya.
nah ha már itt tartunk akkor a vizslákat a lehető legnagyobb ívbe kerülöm(persze csak képletesen)..
Valamiért vadásznak rájuk a kutyáim :D.. csak rájuk..
Inkább a kutya tükre a gazdinak, nem a fajtájától, hanem a nevelésétől és a kettejük kapcsolatától függ. Ritkán látok az enyémhez hasonló kutyát, konkrétan eddig kettővel találkoztam, és az egyik direkt volt. Utóbbi gazdi nagyon szimpi volt.
Nem függ a kutyafajtától a gazdi szimpatikussága, és nem függ a gazditól a kutya szimpatikussága, de azért cuki gazdinak, ha nem domináns a kutyája, általában cuki kutyája van. Na én őket keresem, a kutyámnak meg mindegy, ő mindenkivel barátkozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!