Pitbull öt gyerekes család mellé? Tehetek valamit?
Figyelt kérdés
Öt gyermekem van ebből kettő 3 év alatti.A szomszédba hoztak egy kölyök pitbullt és egy kölyök kuvaszt is.Szerintem már a két kutya önmagában veszélyes párosítás.Most rettegek mi lesz,ha a kiskutyák felnőnek és esetleg a gyerekeim átnyúlnak a kerítésen vagy esetleg átszökik a kutya.Egy pulikölyköt két hete ütöttek el nekik,mert kiszökött.2013. szept. 6. 11:12
11/31 anonim válasza:
Méghogy a kuvasztól kell jobban félteni? Aki nem tartott még soha ilyen kutyát, az legyen szíves ne nyilatkozzon róla! Még az a szerencse, h van egy ilyen kutya is a szomszédban! Olyan erős örző-védő ösztönei vannak, h gyakran a szomszéd portáját, tulajdonát is szemmel tartják. És mivel a gyereket is tulajdonnak tekinti, ha úgy alakul a helyzet, akár meg is védheti őket, tapasztaltból mondom. Persze minden attól függ, milyen nevelést kapnak a kutyák.
Am kérdező annyit tudsz tenni, hogy ha a kutyák kijárnak, feljelentést teszel, vagy amíg kicsik a kutyák, megpróbálod vmilyen szinten megismertetni őket és a gyerekeket.
12/31 A kérdező kommentje:
Igazából az a probléma,hogy nem tudom eldönteni mi lenne a helyes.Ha megszoktatom a gyerekeket a kutyákkal vagyis összeismertetem velük,de sajnos a szomszéd még új lakó,nem mehetek át,hogy szia jöttem kutyákkal haverkodni.Vagy a paraván az egész kerítés mellé,itt csak az a probléma,hogy a szomszéd oldali kerítés vagyis lehet,hogy ő nem engedi,hogy bármit odategyek.És úgy meg még idegenebb lesznek a kutyáknak a gyerekek.Fogalmam sincs,hogyan neveli a kutyáit,mivel a pulit két hete elütötték és azzal oldották meg a dolgot,hogy egyből pótolták pitbullal valószínűleg nem lehet szívügyük a kutyanevelés.A " szomszédba hoztak egy kölyök pitbullt és egy kölyök kuvaszt is.Szerintem már a két kutya önmagában veszélyes párosítás."Ezt azért írtam ,mert ismerem a kuvaszt,gyerekkoromban nekem is volt,de el kellett adni mikor a húgom totyogós lett,mert nem szerette a kisgyerekeket.Persze azt is megértem,hogy a gyerekeket meg kell tanítanom,hogy ne nyúljanak át,de azt kb két és félévesen tudják megtanulni és nekem még nagyon távol vannak attól a kortól.Elég csak egy pillanatra félre nézni és meg van a baj.
2013. szept. 6. 11:40
13/31 anonim válasza:
Nem tudom,a kérdésből nekem nem egy értelmes gazdi képe bontakozik ki.Az előző héten mėg a rossz kerítés miatt elütött kutya helyére a következő hétre egy pit meg egy kuvasz kerül?Közületek még is,ki hoz házhoz így kutyát?És ezek után mit lehetne mégis mondani neki?Csináltassa meg a kerítést és ne felejtse el nevelni a kutyákat?Valóban nincs gond a fajtákkal,de ha a neveléssel igen,akkor máris bejön az,miért veszélyesebb egy pit vagy egy kuvasz,mint mondjuk az elütött puli.
14/31 anonim válasza:
bármely kutyánál felmerülhet h nem szereti a gyerekeket.
a mi 70 kilós kuvaszunk meg szeretett engem, tehát kutyája válogatja.
15/31 anonim válasza:
Ne a kutyáktól félj, hanem az embertől aki a gazdájuk! A kutyák olyanok lesznek amilyennek nevelik őket. Amíg nem megy át hozzátok a kutya, addig nem tehetsz semmit. Azt tudd, hogy a kutya tualjdonosának a kötelessége megoldani, hogy a kutyái ne jussanak ki a saját területéről, a te kötelességed pedig azt megoldani, hogy a gyerekeid ne nyúlkáljanak át a szomszédba és ne ingereljék a kutyákat. Ha normálisak lennének a szomszédaid, akkor szépen össze is lehetne járni velük és a gyerekeket összeszoktatni a kutyákkal.
16/31 anonim válasza:
Szerintem jól gondolkozol a kommentedből ítélve :) Ha még új a szomszéd, lehet tenni nála egy próbát. Mondd el neki,hogy mitől félsz és engedje meg,hogy átmenjetek haverkodnii. így lehet,hogy jóba is lesztek. ha elzárkózik, akkor paraván.
17/31 Imola Ágnes válasza:
Ha átmész a gyerekekkel a tulajdonos reakciójából már tudni fogod, hogy mire számíthatsz. Ha megérti az aggodalmadat, és segít megismerkedtetni a kutyákat a gyerekekkel és fordítva, akkor később is jó viszonyra számíthatsz. Ha félválról veszi, valószínüleg a kutyanevelés is kb úgy fogja. Ha elküld más éghalylatra, akkor húzz még egy kerítést a saját területeden....
18/31 anonim válasza:
Igazából viszonylag értelmes gazdikkal sem lehet dűlőre jutni kutya ügyben,mert teljes mértékben magánügynek tekintik és elzárkóznak.Persze lehet próbálkozni.Mi fél évig csak korlátozottan tudtunk közlekedni egy KAJ miatt.Nem tudtuk,hogy megenne e de mivel az utcáról fixirozott folyamatosan,nem kockáztatott az ember.Más ha egy yorki kap oda ,más ha egy pit-tudom jó kezekben nyuszika-vagy kuvasz.
19/31 anonim válasza:
Az idei sláger egy stafi.Tőle sem lehet gyerekkel biztonságosan kimenni.Pedig semmi különös nem történt,csak nem nevelték,a kerítésen pedig akkor megy ki,amikor akar.
20/31 anonim válasza:
Szerintem meg menj át a szomszédhoz és kérdezd meg nyugodtan, hogy lehet-e haverkodni a kutyákkal. Én személy szerint százszor jobban örülnék egy haverkodós szomszédnak, mint egy olyannak aki nem szól semmit csak csúnyán néz és már építi is az új kerítést miattunk...Ha nem lehet vele beszélni akkor nyilván marad a kerítésmegerősítés, de nem kell rettegned már előre és rémképeknek lebegni a szemed előtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!