Pitbull öt gyerekes család mellé? Tehetek valamit?
? nem értem a kérdést teljesen, mármint oké h a média azt sugallja h a pitbul ember/és kutyaevő szörny, pedig nem az, a leggyerekbarátabb kutyák egyike, ha nem szándékosan vadítják.
nevelés kérdése az egész, persze pár baorm direkt vadítja a kutyát, az egy más kérdés.
ha normális szomszédaid vannak akkor feltehetúlegt nem viadalos pitbull lesz belőle.
én meg egy kuvasszal nőttem fel, belé kapaszkodva tanultam járni..
Nem tehetsz semmit... Mégis mit gondolsz? Elveszik a hatóságok a szomszédod kutyáit, mert te félsz a kutyáktól? Annyit tehetsz, hogy a saját kerítésedet megerősíted, hogy ne tudjanak átmenni hozzád, ha kiszöknek.
Még valami: Ne neveld bele a gyerekeidbe is a félelmet, mert aztán ők is rettegni fognak minden kutyától.
Ha a gazda jól neveli ezeket az állatokat, akkor semmivel sem lesznek veszélyesebbek más kutyánál. Amíg kölykök, pláne nem veszélyesek és jó eséllyel meg is szokják, hogy a szomszédban is laknak. :) Szerintem korán és feleslegesen félsz. Ha gond lesz, szerelj a kerítésre gyerekmagasságban egy paravánt, és/vagy tanítsd meg a gyerekeket, hogy ne nyúljanak át a kutyákhoz, ez később is hasznos lehet.
A szomszédodnak nem szabhatod meg, hogy milyen állatot tarthat, inkább igyekezz megbeszélni vele a dolgot.
Amíg kölykök, addig kell titeket is a szomszédság természetes részeiként elfogadnia, úgy sokkal könnyebb lesz. Ha kölyök koruk óta ismernek titeket, és egyébként normálisan vannak nevelve, nem kell félnetek. Én a helyedben át is mennék családostul a szomszédhoz ismerkedni a kutyákkal.
De. A gyerekeidet tanítsd meg rá, hogy ne nyúlkáljanak át a kerítésen, ebből ugyanis bármilyen fajtájú, méretű és nemű kutya esetében lehet probléma.
én a kuvasztól jobban tartanék..
Amúgy közötök legalább annyi van hozzá hogy a szomszéd milyen kutyát vesz mint nekik ahhoz hogy neked 5 gyereked van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!