Minek az olyanoknak kutya akik nem etetik megvan kötve rövidre?
én most komolyan kérdezem, nem a szitkozódást várom hogy szemetek az ilyenek stb. énis állatvédő vagyok, gyakran járunk ilyen helyekre ki.
tényleg érdekelne az oka..
-házőrzői feladatokat nemtud ellátni, mert rövid a lánc
-etetni kell, vagyis csúnya szóval élve "felesleges"
akkor mi értelme ? mire kell?
elhozzuk visznek újat mindig..
Mi nemrég költöztünk be párom nagymamájának házába (már lassan 4 éve meghalt), de még itt van a kertben a vasrúd és lánc amin anno a kutya volt megkötve.
Megkérdeztem, hogy miért volt megkötve a kutya, harapott, vad volt-e, vagy szökős? Azt mondta, hogy nem, a világ legkedvesebb kutyája volt. egyszerűen a nagymamája öreg volt és sok öregben ez rögzült, hogy a kutyát láncon kell tartani.
Sajnos sok helyen én is azt látom, hogy független az állat természetétől, inkább csak szokás és nem józan gondolkodás következménye.
nem értem sajnos ezt a láncos dolgot...
nem mondom hogy nem kell néha megkötni a kutyát , ha kisgyerek jön, idegen stb és ne legyen gond a kutyával. de az hogy 0-24kivan kötve..ez nagyon nagy bunkóság szerintem. semmi mozgástere nincs, és gondolom aki kiköti nem is viszi sétálni..
Falun élek, tudom, miről beszélsz.
Az úgy megy, hogy valakinek született egy rakás korcs kölyke, és megkérdezte Mari nénit, ugyan nem-e kell neki egy kiskutya, mert különben vízbe fojtja. Persze, jöhet, olyan aranyos, meg aztán Mari néni olyan magányos. A kutya nő, növöget, mint árokszélen a paszuly, idővel kigyilkol egy macskát, aztán elkezd szökögetni, kiássa a veteményt. Mari néni nem az a baltás típus, meg már úgy a szívéhez nőtt, szóval fog egy láncot és megköti a kutyát, így nincs vele baj, és tud hozzá beszélni, ha egyedül érzi magát.
Sok kutyát meg azért kötnek meg (rengeteg ilyet láttam, főleg nj-t), hogy aztán éjszakára elengedjék. Ugyebár mert senkit nem tűr meg.
Hát kb. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!