Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaza lehet a páromnak?...

Igaza lehet a páromnak? Tényleg nem való nekem kutya? Vagy csak olyan, ami nagyon családcentrikus?

Figyelt kérdés

Párommal tegnap beszélgettünk és mondtam, hogy szeretnék egy kutyát. Ekkor azt mondta, hogy nem való nekem a kutya, mert a fejemre nőne, nem tudnám rendesen nevelni, mert szerinte lágyszívű lennék vele. Nem hallgatna rám és a fejemre nőne. Ha rosszat csinálna és kikapna érte, akkor is megsajnálnám és ezzel el is rontanám. Mindezeket azért mondta, mert a macskákat szeretem simogatni, becézgetni, és nem szívesen bántom őket, ha rosszat tesznek sem. Másik dolog, amiért még ezeket mondja: nekik felnőtt harcikutyáik vannak, akiket szeretek, de én képtelen vagyok keményen fellépni ellenük, mert rám nem hallgatnak, hisz nem én nevelem őket.. vagyis rájuk szólok keményen, ha rosszat csinálnak, de nem csapnék oda nekik. Egyszerűen nem az enyémek, milyen jogon fegyelmezzem őket én. De szerintem egy saját kutya más. Igenis megtanulja az ember, mi az amit szabad engedni neki, és mi az amit nem. Ha rosszat csinál, oda kell csapni. Nem ütni-verni(mert pl. ő már sokszor elverte), de éreznie kell a súlyát annak, amit csinált. Utána már elég ha ránézel vagy megemeled a kezed, tudni fogja. De ettől még fontosabb az, hogy a hangodból érezze, hogy te vagy a dominánsabb és fölötte vagy. Nézzétek, én tudom, hogy ezek nem egyszerű dolgok, de szerintem bele lehet jönni. Ráadásul rengeteg szakkönyv is segít. De kissé elbizonytalanított, hogy vajon tényleg képtelen lennék egy kutya nevelésére?

Azt külön hozzátette, hogy harci kutya semmiképp nem való nekem, mert túlságosan öntörvényűnek tartja őket és nem tudnám megfegyelmezni.

Szerintetek se próbáljak meg kutyát tartani? Minden őszinte véleményt szívesen fogadok.

2013. szept. 4. 13:18
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
55%
Ugyanazt gondolom, mint Szilvi. Ilyenkor mndig eszembe jut, hogy miééért??? A szomszédok előtt ciki a keverék, vagy az csak olyan félértékű kutya, vagy mi a jó élet? Ha valaki azt sem tudja, milyen fajtát akar, akkor minek akar fajtát?
2013. szept. 4. 17:47
 22/23 anonim ***** válasza:
53%

Azt se tudod milyen fajtát akarsz, de azért fajtatiszta legyen? Tán ciki a keverék? Nem értem... Semmivel nem több vagy kevesebb egy kutya attól mert látszatra fajtatiszta vagy sem. Rengeteg imádnivaló kutyus is van a menhelyen. Nekem pl nagyon tetszett a kutyus akit régebben reklámozott a Pedigree hogy az emberek fogadjanak örökbe, ő volt az: [link]

Hidd el, a menhelyen is ugyan úgy tudsz találni hozzád való kutyát.

Viszont ha már kinéztél egy fajtát, ami NEM CSAK külsőre tetszik, de tulajdonságaiban is HOZZÁD VALÓ, akkor csak és kizárólag tenyésztőtől, KENNELBŐL vegyél kiskutyát, TÖRZSKÖNYVVEL!!! (a tk 5500 ft) Ám arra készült fel, hogy ezek a kutyák, fajtától függően, 70-100 ezer forint körül vannak. Pár ezer forintért szaporítótól ne vegyél kutyát, ne támogasd az ő állatkiznó kutyagyárukat.

A neveléssel kapcsolatban pedig ajánlom neked is és a párodnak is ezeket a videókat (különösen a VII. vidit)

http://www.youtube.com/user/KutyaDumaVideo/videos

2013. szept. 4. 18:43
 23/23 ödi2 ***** válasza:

Többen is ugyanazon a véleményen vagyunk, előbb találd ki milyen fajták tetszenek és UTÁNA, tedd fel a kérdést, hogy melyik lenne esetleg jobb társ egy kezdő gazdinak. Párod, tudatlan és korlátolt emberektől kapott tippeket és kevés információból alkot véleményt. Most nem mennék bele mélyebben, mert csak bosszús leszek...

Menj fel a netre, nagyon sok kutya vár gazdira. Én is a jelenlegi nj kutyámat menhelyről hoztam, rehabilitáltam és kiváló TÁRS és családtag lett belőle, nagyon szeretem. A keverék kutyák is kiváló társaid lehetnek, de nagyon sok fajtatiszta kölyök is van menhelyen is. Fiatal max 2-3 éves kutyát ajánlanék, ha van rá lehetőség, akkor egy TÉNYLEG HOZZÁÉRTŐ embertől kérjél segítséget és vidd magaddal. Menhelyen kérdezhetsz, nézelődhetsz, tapasztalatot gyűjthetsz és akár önkéntesként ismerkedhetsz a kutyás léttel, bánásmóddal. 3-4 hét alatt több tapasztalatot és információt szedhetsz így össze, mint a nagy átlag 2 év alatt és nem túlzok!

Sok sikert és kitartást a kereséshez és választáshoz!

Ha kell, kérdezz a fórumon mindig, mert ez nem szégyen...:)

2013. szept. 5. 07:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!