Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaza lehet a páromnak?...

Igaza lehet a páromnak? Tényleg nem való nekem kutya? Vagy csak olyan, ami nagyon családcentrikus?

Figyelt kérdés

Párommal tegnap beszélgettünk és mondtam, hogy szeretnék egy kutyát. Ekkor azt mondta, hogy nem való nekem a kutya, mert a fejemre nőne, nem tudnám rendesen nevelni, mert szerinte lágyszívű lennék vele. Nem hallgatna rám és a fejemre nőne. Ha rosszat csinálna és kikapna érte, akkor is megsajnálnám és ezzel el is rontanám. Mindezeket azért mondta, mert a macskákat szeretem simogatni, becézgetni, és nem szívesen bántom őket, ha rosszat tesznek sem. Másik dolog, amiért még ezeket mondja: nekik felnőtt harcikutyáik vannak, akiket szeretek, de én képtelen vagyok keményen fellépni ellenük, mert rám nem hallgatnak, hisz nem én nevelem őket.. vagyis rájuk szólok keményen, ha rosszat csinálnak, de nem csapnék oda nekik. Egyszerűen nem az enyémek, milyen jogon fegyelmezzem őket én. De szerintem egy saját kutya más. Igenis megtanulja az ember, mi az amit szabad engedni neki, és mi az amit nem. Ha rosszat csinál, oda kell csapni. Nem ütni-verni(mert pl. ő már sokszor elverte), de éreznie kell a súlyát annak, amit csinált. Utána már elég ha ránézel vagy megemeled a kezed, tudni fogja. De ettől még fontosabb az, hogy a hangodból érezze, hogy te vagy a dominánsabb és fölötte vagy. Nézzétek, én tudom, hogy ezek nem egyszerű dolgok, de szerintem bele lehet jönni. Ráadásul rengeteg szakkönyv is segít. De kissé elbizonytalanított, hogy vajon tényleg képtelen lennék egy kutya nevelésére?

Azt külön hozzátette, hogy harci kutya semmiképp nem való nekem, mert túlságosan öntörvényűnek tartja őket és nem tudnám megfegyelmezni.

Szerintetek se próbáljak meg kutyát tartani? Minden őszinte véleményt szívesen fogadok.

2013. szept. 4. 13:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Agyf-szt kapok ettől a dumától, hogy a harci kutya öntörvényű. A nagy francokat, azt öntörvényű. Öntörvényű egy agár, egy malamut, egy husky, egy basenji, de a harcikutya pont hogy a gazdához való mérhetetlen türelemre és ragaszkodásra lett szelektálva. Ezek alapján a párod annyit ért a kutyákhoz, mint én a tengerbiológiához...

Amúgy meg mégis honnan tanulnád meg, hogy hogy kell egy kutyával bánni, ha nem a való életből? Szerintem a most már ügyesebb, tapasztaltabb kutyások 99 %-a úgy kezdte, hogy elrontott dolgokat. Voltak akik több dolgot, voltak akik kevesebbet, de senki nem úgy születik, hogy mindent tud a kutyákról. Ha meg nagyon nem megy, vannak jó kutyasulik, kiképzők, akik tudnak segíteni. Nyugodtan legyen egy saját kutyád, és a párod ne befolyásoljon ebben.

2013. szept. 4. 13:41
 12/23 anonim ***** válasza:
Én pedig mint mentett kutyák mellett mélyen elkötelezett személy nem is tudnék mást ajánlani, mint egy menhelyi kutyát. A menhelyen elmondhatod az igényeidet, és a jellemedhez passzoló kutyát választhatsz, ismerkedhetsz is vele több alkalommal.
2013. szept. 4. 13:45
 13/23 Imola Ágnes ***** válasza:
100%
Én is egy nyugisabb menhelyi kutyát ajánlok. Ott ha elmondod, milyet szeretnél, biztosan segítenek majd a kiválasztásban is. Arra viszont figyelj, hogy ne azt vidd haza, amelyiknek "legcukibb a pofija", hanem azt, amelyiknek a természete is illik hozzád. Ha van a közelben kiképzőiskola, kérd meg az ottani kiképzőt, hogy menjen és segítsen letesztelni a kutyát. Ezen kívül olvass rengeteget, nézz videókat, beszélgess kutyásokkal (de ne olyannal mint a párod).
2013. szept. 4. 13:49
 14/23 A kérdező kommentje:
Igazából kölyökkutyát szeretnék és fajtatisztát.
2013. szept. 4. 13:55
 15/23 Imola Ágnes ***** válasza:
Miért szeretnél fajtatisztát? Van valamilyen kiszemelt fajtád esetleg?
2013. szept. 4. 14:02
 16/23 A kérdező kommentje:
Nincs konkrét kiszemelt. "Kezdő" kutyásnak, milyet fajtát tudnátok ajánlani?
2013. szept. 4. 14:03
 17/23 Imola Ágnes ***** válasza:
Mennyi pénzt tudsz erre szánni? Mármint a vásárlásra?
2013. szept. 4. 14:06
 18/23 anonim ***** válasza:

Egy kis szemléletformálásra van csak szükséged szerintem. Olvass kutyás könyveket, cikkeket - ha így lesz azért egy szemléleted a kutya neveléséről (pl a büntetéséről), akkor párod sem tud belekontárkodni ebbe.

A fajta kérdéséhez: mekkora kutyára gondoltál? szívesen sportolnál vele esetleg? kutyaiskola van-e a közelben?

2013. szept. 4. 14:09
 19/23 anonim ***** válasza:
De jó! :) Végre egy kérdező, aki szívesen fogadja a helyreigazítást és hajlandó tanulni és fejlődni. Én, pont mivel látom benned ezt a hajlandóságot, azt ajánlom - megfelelő tájékozódás után persze -, vágjál bele! Sok sikert és boldogságot hozzá. :)
2013. szept. 4. 15:13
 20/23 Szilvi & Argos ***** válasza:
88%

Soha nem fogom megérteni, hogy ha az embernek nincs TELJESEN KONKRÉT elképzelése arról, hogy milyen fajtát szeretne és MIÉRT, akkor miért nem megy menhelyre...FAJTATISZTÁT akarnak, de hogy milyet és miért, nem tudják. Csak egy családi kedvencet, házőrzőt...

Menhelyeken is vannak fajtatiszták, és vannak kölykök is (keverékek is)

A helyedben kutyás könyveket, cikkeket olvasgatnék: kialakul benned egy elképzelés a szóba jöhető fajtákról. Menj el kutyakiállításokra, beszélgess tenyésztőkkel.

Sok sikert a választáshoz :)

2013. szept. 4. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!