Nem állatkínzás-e, ha a szemétkosárba a kukázás megakadályozása céljából olyan anyagot teszek, ami a kutya kedvét elveszi a kukázástól (pl. ecetet öntök bele, vagy megszórom erős paprikával)?
Nem állatkínzás. Nekünk a szomszéd dobált át ennivalót a kutyáknak, amit én nem néztem jó szemmel. Ezért azt találtuk, ki, hogy velős csontot jól bedörzsölünk csípős paprikával és azt dobjuk át a kerítésen, hátha megértik ha csípni fogja a szájukat. Még a velő mellé belenyomtam 1-1 egész paprikát is. Szőröstől bőröstől eltűnt minden, paprika, csont.
De ez nem azt jelenti, hogy a tied nem érezné meg. A Freesnapfban van kutyatávoltartó spray. Nem tudom milyen, de már láttam.
nem az,. de lehet hogy még jobban fogja vonzani.
Láttam már olyan kutyát aki előszeretettel rágcsált erős paprikát.
A legegyszerűbb ha elteszed a szemetest amit idővel majd elfelejt a kutya. De az is megoldás lehet ha nagyobb kukát vesztek, vagy olyat aminek teteje is van.
Ez a probléma nálunk is fennáll, amikor nem vagyunk otthon kukázik a kis disznó.:) Komoly baj lehet belőle, ha olyant talál megenni!
A csípős paprikával a tapasztalatom a következő: otthon egyszer leborult az asztalról egy pizza, amely tele volt durva erős paprika darabkákkal. Mire közbeavatkozhattam volna, Szikrám be is nyalt vagy 6 darab paprikát. Azt hittem kiszalad a világból, de nem! Leült elém, és kérte a következő adagot.:))
A kukával mi úgy járunk el (nem megoldható az elzárása), hogy vagy kirakjuk a házból az ajtó elé, vagy egy ásványvizes boxot teszünk a tetejére (6×2 liter). Az, hogy a kukának födele van, neki nem akadály.
Tényleg érdekes, hogy enyém miért nem reagált a csípősre.:) Ettől függetlenül, a telefondróttal valóban jó vigyázni, már csak amiatt is, mert ha éppen valaki felhív, amikor rágja a kutya, komoly áramütés is érheti.
Az ecetet ki fogom próbálni!:) De nem lesz tőle ecetszagú az egész ház?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!