Miért állatkínzás egy kutya fülét-farkát vágatni?
Mindenki aki ellenzi, meg állatkínzásnak tartja azzal jön hogy "ez csak egy esztétikai cél, nem természetes, a természet nem így alakította ki, ha ez lenne jó a kutyának, akkor a természet is így alakította volna ki, akkor minden kutya füle fölállna, és nem lenne hosszú farka egy kutyának sem a kutya nem tud kommunikálni farok nélkül...".
De ezt mégis hogy értik ellenérvnek? A kutyát az EMBER hozta létre. A farkas van a természetbe, és annak is ÁLL a füle. Akkor mi azzal a baj, hogy vágatják a dobermann, boxer, argentin dog fülét, a boxer farkát, a dobermann, rottweiler farkát...
Mi abban az állatkínzás, és miért ilyen gyengék az ellenérvek?
"vágjuk le a te farkad is, és a füled is jobb lenne hobbitkásan!"
De, csak ennyit tudnak felhozni azok, akik ellenzik. Miért?
Én ezt akkor tartom állatkínzásnak csak, ha már korosabb kutyáról van szó.
Szerintem egy pici, éretlen csontokkal, porcokkal rendelkező kutyának igazából meg sem kottyan a csonkítás és ráadásul szerintem is sokkal jobban néz ki pl. a Rottweiler farok nélkül.
Igazából a kontárok ellen emelném fel én is a hangom, akik hentesmunkát végeznek, a kutya sebe elfertőződik, nem szép a vágás helye, nem jó helyen csípik le a farkat, és a legfontosabb, hogy idősebb korban is lelkifurdalás nélkül megcsinálják a csonkolást.
Erkölcsi alapon akkor amúgy állatot sem lehetne enni, mert a kivégzése egyenesen hideg vérű gyilkosság. Mégis futószalagon vágják a disznót, a tehenet, meg a csirkéket, a halakat is tonnaszám fogják és fulladnak meg. Mi meg szépen megesszük.
"a macska sem tudna talpra esni, ha nem használhatná a farkát..."
És a macskákat mióta kupíroztatják? És felhívom a figyelmedet, hogy ez a KUTYÁK témakör, szóval ne hozzunk fel itt más állatokat példának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!