EUKANUBA vagy ROYALCANIN?
Én egy darabig Royal Caninnal etettem a kutyám.
Most Taste of The Wild-et kap.
De azt hiszem, ötvözni fogom a kettőt.
Ami szemmel látható különbség volt:
Royal Caninnal szép fényes volt a bundája, és jól emésztette. Jó húsban volt, azaz nem túl sovány, de nem is kövér.
Taste of The Wild: kicsit girnyónak tűnik, betartva az adagolást (sőt, néha kicsit meg is haladva) és nincs olyan fénye a bundájának. Ez persze nem feltétlen gond.
Valamint, úgy látom (több fajtáját kipróbálva) hogy az én kutyim nem emészti ezt a tápot megfelelően (más kutyik lehet igen, de az enyém nem).
Szóval, lehet Royal Canin nem a "legjobb" de nem is mondanám annyira rossznak. Legalábbis, amit én láttam belőle. Annyi csak, szagra elég fura. Tényleg olyan hatása van, mintha telinyomták volna ízfokozókkal. Most hogy ez kinek szimpatikus, kinek kevésbbé, az egyéni ízlés.
Eukanuba-t nem ismerem.
A RC-ból megkóstolsz egy szemet,tisztára olyan íze van,mintha kukoricachipset ennél,nem véletlenül.
Az én kutyám a kímélő RC-tól végigf@sta a kerületet.Egy másik változatától meg szó szerint húsig marta a tappancsát.Más gazdik is beszámoltak hasonlóról.Na ennyire jó táp a RC.
Mindkettő (Eukanuba,RC) rengeteg gabonával dolgozik.Amire nincs szükség.
Brit,Brit Care,Acana,Taste of the wild, és persze Orijen.Én ezeket mondanám valamit is érő tápoknak.
Flatazorral etet egy ismerősöm lassan 3 éve,gyönyörű a kutyája tőle.De személyes tapasztalatom nincs.
Kiegészítésként sok húst kapnak az enyémet,a táp mellett.Én Brittel etetem az egyiket, Brit Care-rel a másikat.Plusz sok sok hús.
Konkrétan allergiás lehet a tápra,illetve valamely összetevőjére,úgyhogy az túlzás,hogy "nem lehet semmi baja".
Szerintem a Brit Care-rel próbálkozz,olcsóbb,mint az RC vagy eukanuba és ha nem vált be (amit kétlek) még mindig mehetsz a "drágábbak" (Acana,TOTW,Orijen) felé.
Az Eukanubával 5 évig etettem, de leszoktam róla, mert olyan gyenge lett, hogy minden kutyám sovány lett, hiába adtam többet.
A kölyköknek csak RC-t adok és a kiállításiaknak is. A nyugdíjasok most Brit adultot kapnak, kevesebb mozgással, kisebb terheléssel kiváló nekik.
Ha a pénztárcám engedné, visszatérnék a Flatazorra, nálunk az volt a tökéletes, csak most már aranyárban mérik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!