Mit szóltok ehhez? Sokan furcsán néznek.
Szóval 16 éves vagyok, idén nyáron hoztunk egy kiskutyát, amerikai bulldogot, 1 hónapja van nálunk.
Sétálunk minden nap, tanulunk. De mikor sétálunk és megkérdezik mennyi idős, és mondom 4 hós, akkor mindenki néz hogy milyen nagy. És megkérdezik, hogy jelenleg hány kiló (15 kg amúgy).
Mikor megtudják mindenki csak hüledezik hogy mekkora kutya lesz belőle "biztos rángatni fog"...
Minden nap többször (keveset) tanulunk, az ül, fekszik, forog, láb mellett séta megy. Kutyákkal nagyon barátságos, csak még nagyon "gyerek", és a nála kisebb kutyákkal is játszana pl palota pincsivel, aki azért kicsit "törékenyebb" és nem kölyök, nem úgy veszi már, a játékra hívását, szóval szaglászás, érdeklődés van, nem agresszív, gyerekek rengeteget simogatják, pont mint az idősebbek, ismerősök. :)
Szóval az, hogy egy 16 éves lány egy (már most) ekkora kutyával járkál kicsit érdekes szerintem másoknak. Bár nem érint, de azért mikor látom mások arcán azt a tipikus "úristen" döbbenetet azért kicsit rossz érzés.
Mit lehet tenni ennek elkerülése érdekében?
Szerintem ne foglalkozz evvel, mást nagyon ugysem tehetsz.:)
Engem is sokan megnéznek, meg stb, mert én is alacsony is vagyok, meg lány is és egyszerre viszem a két huskyt. Van olyan h jött ey anyuka a kislányával szembe velünk és ott is mondta a lány, hogy de szép kutyák meg megakarja simogatni, az anyja meg egyből, hogy dehogy simogatod meg kerüld el őket és átvitte a járda túloldalára, pedig az enyémek sem rosszul neveltek, meg sokan szokták őket simogatni, de van aki meg retteg.
Tudod ez nem rajtad múlik. Akár jól neveled akár nem.
Mi is kaptunk/kapunk beszólást. 10 éves voltam amikor az 5 éves bernáthegyinket egyedül sétáltattam. :-) Mindenki vagy hüledezett, vagy menekült.
Most 24 vagyok. Van egy 10kg-os spánielem és egy 13kg-os keverékem.
Póráz nélkül sétálunk, és egy kb 9 éves kisfiú elkezdte a sírást hisztérikusan, mert a spanim megszagolta a bokáját.
Máskor meg egy chivavás nő ordibállt velem, hogy fel fog jelenteni, mert a keverékem oda akart menni az ő kutyájához játszani (nem volt pórázon az enyém). Játékosan ugatva hívta az enyém az övét. Nem kell kutyásnak lenni, hogy megismerje az ember a kettő közti különbséget.
Ezek ellen nem lehet tenni semmit sajnos.
Ahogy az első írja, botránkoztasd meg őket, aztán meg essen le az álluk mennyire jól nevelt a "kis" kedvenced. :-)
Igen. Tényleg örülj, ha nem akarja mindenki agyondögönyözni.
Nekem egy 9 éves törpe snacim van. Alapból olyan kutya volt mindig, aki tartott az idegenektől, nem szívesen barátkozik, megtartja a 2 méter távolságot. Onnan nagyon tetszik neki mindenki, csóválja a farkát, nagyokat ugat, de közelebb senki se jöjjön. :)
Na, erre jön még rá a korából adódó "nekem már megvannak a megszokott kis dolgaim" hozzáállás és emiatt nehezen tűri, ha idegenek akarják simogatni.
Bár 9 éves, általában azzal állítanak meg, hogy "Hány hónapos a kutya?" Ilyenkor általában azt válaszolom, hogy 100 körül és az állak leesnek. És jön a "Meg lehet simogatni?", válasz: "Ezt tőle kérdezzétek, ne tőlem." És mennek és simogatják, a kutyám meg néz rám értetlenül és egyre hülyébben érzi magát és kapkodja a fejét, h kik ezek és közben tudom, hogy mindjárt oda fog kapni félelmében, ő meg tudja, hogy én tudom és azt is, hogy emiatt majd lecseszem és ott áll és tanakodik, hogy vagy odakapok és kikapok, vagy kibírom, de akkor sosem menekülök és aztán valamelyik megtörténik. És utána jönnek ugye, hogy odakapott nekik a kutya és hogy így megy úgy. Most ez miért kellett? Ki provokálta ki? Ők! A kutyának meg igaza volt. Mit kell őt csesztetni. :)
Szóval örülj neki, ha nem akarja mindenki a te kutyádat cirógatni.
Az 5 éves kislányok a legrosszabbak, mert ha nekik kap oda, lesz bajod belőle bőven. :)
Nem azt szeretném elérni hogy mindenki dögönyözze halálra szerencsétlent, de tényleg mindenki vagy nagy ívbe kerül minket, vagy gyorsít, meg néznek nagy szemekkel mikor laza pórázon (alig fogom), van hogy leteszem földre pórázt. Pedig még a legyet se bántja a kis bamba :D
Persze az idegbeteg német juhászok meg jajj de aranyosak, meg milyen jó kutya. Hát, nem tudom ennek 1 vakkantása nem volt még emberre sem.
De az, hogy nagyobb kutya és egyből mindenki elhúz, kicsit olyan fura, ha meg csivavával megyek ki "mit vezetsz?" kérdéseket kapom... Hát erre megy az "mit vezetnék? áramot" válasz, aztán elsétálunk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!