Mi van, ha egy labrador véletlenül patkánymérget evett?
Egy drága rokonom patkánymérget rakott szét a kertben, mert fél a patkányoktól, és látott egyet. Csakhogy van egy kutyánk is akire nem gondolt, fel is falt pár darabot. Ma már nemigen tudok vele mit csinálni, állatorvos csak holnap lesz. 14 éves a kutya, ha ez számít. Nem tudom milyen márkájú méreg volt, ilyen kis piros teafilterekre emlékeztettek.
Negyed órája történt, azóta nem volt vele gond. Később még lehet? Mit csináljak?
Naponta menjen neki a kálium ampulla!! Majd 2-3 nap eltelte után gördülhet le a kő... ahogy írtam,késleltetett hatású sajna...
De örülök, hogy eddig ok!!
Látom, alaposan lekéstem a kérdésről, de azért mgnyugtatásul néhány tény:
A mai modern patkánymérgek Racumin hatóanyagú véralvadásgátló készítmények. Hatásuk kifejtéséhez 4-6 napi kell belőle fogyasztani a rágcsálónak. Ez idő alatt célszerű eltávolítani minden olyan élelmiszert, amiből K vitamint nyerhet, mert az gátolja a készítmény hatását.
Szóval röviden: A kutyának nagykanállal is adhatod, ha nem eszi minden nap, semmi baja sem lesz tőle. Ha mégis valami ok folytán későn veszed észre, hogy egész hétenn azt evett, sürgősen K vitamint neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!