Mi van, ha egy labrador véletlenül patkánymérget evett?
Figyelt kérdés
Egy drága rokonom patkánymérget rakott szét a kertben, mert fél a patkányoktól, és látott egyet. Csakhogy van egy kutyánk is akire nem gondolt, fel is falt pár darabot. Ma már nemigen tudok vele mit csinálni, állatorvos csak holnap lesz. 14 éves a kutya, ha ez számít. Nem tudom milyen márkájú méreg volt, ilyen kis piros teafilterekre emlékeztettek.
Negyed órája történt, azóta nem volt vele gond. Később még lehet? Mit csináljak?
Olyan nincs, hogy csak holnap van orvos. Keress egyet.
Én a helyedben addig is meghánytatnám. Sós víz, mustár, lényeg hogy kihányja. Én nem bíznám a kutyám a véletlenre.
2013. aug. 31. 19:27
2/30 anonim válasza:
El fog pusztulni, már láttam ilyet..Nem lesz kellemes látvány. Orrából, szájából, füléből és a fenekéből fog folyni a vére, + bevéreznek a belső szervei, közben nagy kínok között elmegy.
2013. aug. 31. 19:32
3/30 anonim válasza:
Kutyát meghánytatni, amit az első írt, végigtelefonálni az összes állatorvost, a rokont örökre kitiltani a házból.
2013. aug. 31. 19:42
4/30 A kérdező kommentje:
Qrvaéletbe. Hogy hánytathatnám meg? A mustáros sós víz biztos beválik?
2013. aug. 31. 19:43
5/30 A kérdező kommentje:
Most épp issza a kutya a sós vizet. Rokonnak telefonáltam, de ő azt mondta, ez elvileg olyan patkányméreg, ami háziállatra nem veszélyes. Ilyen létezik?
2013. aug. 31. 19:47
6/30 anonim válasza:
Az a gyanúm, hogy már most is késő lenne az az állatorvos, de holnapra már tuti nem lesz kutyád, akit elvigyél hozzá. A rokont kösd ki egy fához és nézze végig a kutya szenvedését, hogy egy életre megtanulja, hogy milyen a patkányméreg és hogy más portáján nem garázdálkodunk engedély nélkül!
2013. aug. 31. 19:47
7/30 anonim válasza:
A patkány melegvérű, ami megöli az megöli a kutyát is.
2013. aug. 31. 19:49
8/30 anonim válasza:
Sajnos az a fajta méreg vérzékennyé teszi, elvérzik, és a belső szervei károsodnak. Egy ilyen idős kutyának duplán veszélyes. Hánytatással talán megúszható. Nem tudom hogy mennyire igaz de szoktak tejet is itatni mérgezett állatokkal. A rokonod meg tanuljon az esetből, és aszerint viselkedjen, hogy más élőlényre ne jelentsen veszélyt semmi.
2013. aug. 31. 20:26
9/30 anonim válasza:
Ha néhány szem,a testtömege miatt nem biztos,hogy baja lesz.Többféle patkányméreg van,valamelyik felhalmozódik a szervezetben,nem öl azonnal és van amelyik gyorsan hat,az állat elvérzik.Kérdezd meg a rokont,pontosan milyen mérget szórt szét,keress telefonon állatorvost és kérdezd meg.Mindig van állatorvosi ügyelet amit fel lehet hívni.Pesten is van egy központi állatkórház,ott is van mindig orvos,akivel beszélhetsz.
2013. aug. 31. 20:37
10/30 A kérdező kommentje:
Sehogy nem tudtuk meghányatni, lefetyelte a sós vizet, de nem történt semmi. Viszont sikerült egy liter tejet megitatni vele, abban elvileg van K-vitamin, és a tejzsír is gátolja kicsit a felszívódást.
Vidéki vagyok, de végülis odaadtam édesanyámnak a kutyát, kb most kéne megérkezniük kocsival a dokihoz.
Nem tudta megmondani az illető hogy a méreg konkrétan milyen márka volt, de távolról láttam a dobozát, meg a méregdarabokat, ami alapján szerintem 'protect egérírtó' volt, sikerült kiguglizni. Kicsit megnyugtató hogy kevesebb benne a hatóanyag mint úgy általában az ilyen szerekben. Meg ettől egy patkány is úgy 5-6db megevése után döglik meg. Szám szerint kettőt evett a kutya.
De attól én még izgulok, fogalmam sincs hány vígjátékot kell majd megnéznem hogy aludni tudjak :/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!