Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vannak itt pulisok akik...

Vannak itt pulisok akik bicajjal futtatják a kutyájukat? Nektek is harapja a sarkatokat a kutya?

Figyelt kérdés
Az még hagyján, hogy csak betonon tudom futtatni a kutyát (az út széle gazzal be van nőve, a puli meg felszed mindent a szőrével). A problémám igazából az, hogy minden létező alkalommal, amikor a bringán vagyok, a kutyám nekiszalad a lábamnak, és erősen a sarkamba csíp. Próbálkoztam már Cesar módszereivel, próbáltam már kicsit ráütni az orrára, de semmi sem vált be. Mit tudnék kezdeni, hogy ne csinálja ezt?
2013. aug. 30. 09:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is magas ösztönű, csipkedős kutyám van. De már nem csipked.

Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy nincs meg a megfelelő alap tekintélyed és kontrollod a kutya előtt, különben semmilyen körülmények között nem csipkedne (hisz azt a birkákkal tesszük). Ha ez a biciklis csipkedés megoldhatatlannak tűnik, akkor először az élet egyéb területein növeld a tekintélyedet, így könnyebb dolgod lesz (vagy lehet, hogy meg is szűnik).

Ha a pici orráütésre abbahagyja egy ideig, akkor az azt jelenti, hogy jó úton jársz, de nem elég erős a büntetés. A büntetés mértékét azonban nem szabad fokozatosan növelni, én a helyedben hozzávágnám a pénztárcámat vagy a kulcsomat (kis kulccsomóm van), és az már nekünk elég lenne.

Okos kutyánál csínján kell bánni a "ha nem csinálod, megdicsérlek" dologgal... pl mikor a kutyám egyfeszt ugatott, azzal, hogy a csöndet dicsértem, az lett belőle, hogy egyeket ugatott kb 5 másodpercenként. Ma már csak az első ugatás előtt dicsérem, onnantól pedig csak tiltom az ugatást, s meg se nyikkanok a csöndben, és mára már szinte megszűnt a probléma.

2013. aug. 30. 10:22
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
A büntetés valóban erőteljes kell legyen, különben büntetgetésbe fordul a dolog, amit a kutya szépen megszokik. Tudom, kegyetlennek tűnhet, de ha ennyire magas ösztönű az eb, megfogod a tarkójánál fogva, és kicsit odébbhajítod, közben erőteljes 'nem'. Fontos, hogy mindezt higgadtan és határozottan hajtsd végre, mert az ideges vezető nem hiteles vezető.
2013. aug. 30. 11:08
 13/24 anonim ***** válasza:

Én így szoktam kivinni a németjuhászomat futtatni, igaz nem puli, de ahhoz képest, hogy elsőre jól teljesített nagyon ügyes.

Én elég vakmerő voltam, mert 1.5 évesen fogadtam örökbe, a sétáknál nagyon húzott, meg neveletlen volt, ezért is váltak meg tőle, és rátettem a kutya hámot, és elindultam vele.

Bele se gondoltam, hogy simán elhúzhat, de aki gyakorlott bringás az fenn marad, és nekem sikerült. Ha harapta a bokámat, kicsit orrba rúgtam menet közbe, na azóta nem csinálja!

2013. aug. 30. 11:27
 14/24 anonim ***** válasza:
27%
Látom senkinek nem szúrja a szemét, h szerencsétlen kutya betonon fut. Végülis kit érdekel, ha éveken belül nem tud majd lábra állni.
2013. aug. 30. 18:00
 15/24 A kérdező kommentje:
Bocsi, de nagyon más lehetőség nincs. Vagy betonon sétáltatom, vagy sehol. Gondolom akkor meg azért jönnétek habzó szájjal.
2013. aug. 31. 10:01
 16/24 anonim ***** válasza:

A séta és a futtatás között van némi különbség.

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3022485-egyal..

2013. szept. 1. 10:03
 17/24 A kérdező kommentje:

Lehetőségek: Földúton csak úgy tudom futtatni, ha előtte végigmegy egy másfél kilométeres betonúton. Szerinted az megfelelő lenne, ha addig sétáltatnám, és utána a földúton futtatnám?

Esetleg léteznek betonon való futáshoz kialakított kutyazoknik/kutyacipők?

2013. szept. 1. 10:13
 18/24 anonim ***** válasza:

1. betonon nem futtatunk

2. Jól néznénk ki, ha minden bringást harapdálna a kutyája. Az sem megoldás, ha te veszel vastagabb cipőt, már megbocsáss, attól még a kutya ugyanúgy nem tekint téged alfának. Erre nem magyarázat az "erős ösztön" falkavezért sosem terelhet egy kutya sem, azonnal tiltsd le róla. Nem ártana kutyaiskola sem, ha pedig biciklizés közben harap, akkor rúgd orrba párszor, előbb-utóbb le fog szokni róla. Nem szabad lett volna hagyni egyszer sem, én nagyon nem kímélném az ebem, ha véres bokával szállnék le a bringámról, bár neki eszébe sem jutna ilyesmiket csinálni, mert tisztában van a rangsorban elfoglalt helyével.

2013. szept. 8. 14:55
 19/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

Mióta a kérdést feltettem, már nagyon jól haladunk, nem is tudom utoljára mikor próbált belém csípni.

Viszont a betonon való sétáltatás/futtatás problémájáról világosítsatok fel, mert mint mondtam nincs sok lehetőségem séta tekintetében, de nem is szeretném hogy a kutyusnak baja legyen.

2013. szept. 10. 14:50
 20/24 anonim ***** válasza:
Nekem is pulim van, futtatáskor csinálta ugyanezt, néhányszor menet közben oldalba billentettem, aztán leszokott róla, mondjuk a biciklizés keményebb dió, majd azt is akarok vele csak még fiatal. Bár eléggé tisztel engem, ezért gyorsan le tudom tiltani dolgokról.
2013. szept. 18. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!