Több kutyás gazdik, tenyésztők?
Nem vagyok tenyésztő, csak gazda.
Amikor még kettő meg három kutyám volt egyszerre, szinte mindegyikkel egyszerre csináltam mindent. A sétáltatástól a kutyasuliig szinte mindent. A munkába is egyszerre vittem mindet. Számomra a kettő az ideálisabb létszámnak.
Bár a kordában tartás nem jelentett nehézséget, mert az újonnan jött kutya automatikusan beilleszkedett a már meglévők közé. Foglalkozni csak azzal foglalkoztam többet, amelyik még nem érte el azt a szintet amit kívántam tőle.
köszönöm a gyors választ.
Hogy tudtál közlekedni egyszerre több kutyával? a kutyasuliba ugyanarra a foglalkozásra jártál mindegyikkel?
8 kutya van otthon, 6 igényel komolyabb foglalkozást, velük sportolunk, versenyzünk, a fennmaradó kettő csak sétál.
vannak közös foglalkozások, vannak egyéniek. időmtől függ, hogy egyéniben mikor-kire mennyi jut, néha egy nap ledolgozom mindet, néha csak napi 2-3at (a továbbiakat meg másnap).
hozzátenném, hogy otthon dolgozom. ha napi 8 órát töltenék távol, akkor nem tudnám így megoldani. ha csak gyorsan lelabdázom reggel a bandát, és kérek tőlük egy-két engedelmes feladatot, azzal már elrepül 2 óra... egyéni foglalkozás meg fejenként egy órás szokott lenni, de legalább 30-40 perc. napi 8 órás munka mellett max a felét vállalnám. mármint aktív, versenyző kutyákkal, ugyanezen a szinten, mint ahogy most csináljuk.
Van egy barátnőm, ő is feljár az oldalra, de mostanában nagyon ritkán.
Neki 10 fős falkája van (+ 1 cica), kinti-benti kutyák. 9 kutyus már felnőtt, behívhatóak, jól szocializált kutyák, az tizedik most kamasz.
4 éves a legidősebb egyébként, szóval nagyon sok munkája van bennük. Főiskolára jár, emellett állatotthona van a szüleinek és ő is rengeteget segít az ottani munkákban.
Rendszeresen mozgatja őket, mindegyik kutyus izmos.
Van köztük egy bordeauxi dog, ő 1,5 éves koráig egy kis kennelben élt, mentett kutyus, nem kevés energiát/időt igényelt, h kinyíljon. Van egy siket boxere is, akit 4-5 hetesen talált és nála ragadt, ő is teljesen behívható, rendkívüli módon figyel rá.
Elképzelni nem tudom hogy csinálja, jelen helyzetben nekem pl. egy második kutya is sok lenne :)
Köszönöm a válaszokat.
8 10 fős falka :-) Ezek már komoly logisztikát igényelnek. Nem lehet egyszerű a dolog.
Én úgy érzem, hogy néha erre az egy kutyára sincs elég időm.
Simán. Először egy kutyám volt 2 évig,mellé megint jött egy, a mellé egy év múlva megint egy. Tehát volt egy képzett K III vizsgás kutya az felhozta maga mellé a fiatalabbat és így tovább. A végén már három vizsgás kutya volt akikkel nem volt probléma. Póráz nélkül vittem őket, de ha nagyobb volt a tömeg akkor megkötöttem őket.
Érdekes amikor csak simán sétáltunk mindig felvettek egy sorrendet. Elől ment az idős kan, utána a pár évvel fiatalabb, és legutoljára a legfiatalabb. Végül is abban a sorrendben ahogy hozzám kerültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!