Melyik a legmegfelelőbb kutya?
Szia :)
bichonok a legjobbak :) pl bichon havanese, bolognese vagy frisé, de a havanese a legcukibb. lehet nyúzni őket, szeretik a gyerekeket, és a többi kutyával is jól kijönnek :)
A csapból is bichon folyik.
Német kisspitz.
Bishon Bolognese, vagy a Westie.
Ha viszont nem akarsz fehér szőrű kutyát, akkor Bishon Havanese / az utóbbit lehet nem írtam jól le helyesen:) /.
A taníthatóság főleg a gazdi türelmén, és hozzáállásán áll mindegyik kutyánál...szerintem.
Igaz, hogy nem mindenki akar menhelyes kutyust, de vannak, akiknek tökéletesen megfelelő lenne. Pl. ha a kérdezőnek nincs egy "álomfajtája" és többi pici gyereke van, ergo valószínűleg ideje és energiája nem lesz annyi, ami egy kölyöknek kéne pl. a szobatisztaság eléréséhez.
Ilyenkor érdemes körbenézni, és beszerezni egy eleve szobatiszta 1-2 éves kutyát, akiről ráadásul az ideiglenes befogadói meg tudják mondani, hogy kijön-e a gyerekekkel, és már tuti nem nyitott szájjal játszik, ami a kisgyerekeknek ugye elég félelemetes szokott lenni (míg meg nem szokják leaglábbis). Mivel az ölebek elég népszerűek, mostanában van jópár mix, de akár fajtajellegű is. Családban pl. egy spicc-palotapincsi mix van, legtündérebb kutya, a család aktívan dolgozó felének tökéletes volt, az állandó "babázást" meg se tudták volna oldani. Én meg, aki tanulok még, bevállaltam egy kölyköt, plusz volt egy fajta, amit szerettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!