Hogyan lehet a kutyát úgy nevelni (kiskorától), hogy ne legyen válogatós?
Nahát az első mindent felsorolt, ami a válogatóssághoz vezet... lol...
Etetéskor lerakod neki az ételt, ha nem eszi meg 15 percen belül, akkor elveszed előle, és NEM adsz helyette mást, nem kínálgatod. (Nyilván a betegség az más tészta).
Alapvetően 1féle táppal etess, nem kell váltogatni, se keverni. Ha váltani szeretnél, fokozatosan kell átszoktatni, mondjuk 5 nap alatt (arányosan keverve). Én 3-4 havonta váltok tápot, de van, hogy ritkábban.
A gyakori váltogatás és a kínálgatás, kényeztetés, az étel kutya előtt hagyása vezet válogatóssághoz, nem a kutya fajtája.
Igen, ne hagyd előtte SOSE az ételt. Tedd le neki, ha nem eszi meg 10-15 percen belül, vedd el, és ne adj mást neki a következő etetésig.
És ami még fontos: ne hagyd kunyerálni, ne nassoltasd és NE ETESD KÉZBŐL! És soha ne könyörögj neki, hogy egye meg az ételét.
Ha éhes lesz, előbb-utóbb meg fogja enni, semmi baja nem lesz, ha kimarad egy-két etetés esetleg 2-3 nap.
Volt, hogy az enyém is bepróbált válogatni és így jártam el, elvettem tőle. Nem evett 3 napig! Már kicsit be is voltam tojva, de negyedik napon megette, mint a kisangyal és azóta sem válogat! Jó lecke volt neki, azóta bármit teszek elé, bevágja, mint huzat, mert tudja, hogy ez van vagy éhkopp...
És nem fajtája válogatja, nevelés kérdése csupán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!