Nyugaton is sokan vannak, akik nem értenek egyet Cesar Millan tanításaival? Ez nem egy egyetemes elmélet lenne?
Szerintem ha sok mindenből tájékozódik az ember, akkor fog előrébb jutni, nem kell ezt-vagy-azt élből kizárni:)
Egyébként így van, nyugaton sokan vannak, akik kizárólag pozitív megerősítésben hisznek (ill. olykor negatív büntetéssel kombózzák, pl.figyelemmegvonás), sőt a falkaelméletet vitatják talán a legtöbben, pláne eredeti formájában.
Én valahogy úgy vagyok vele, hogy sok tanítási trükköt el lehet lesni a pozitív megerősítésre fókuszáló emberektől (pl. Victoria Stilwell vagy Emily Larlham), míg a neveléshez szükséges szemlélet megértésében pl. Millan vagy Fennel nekem többet segít. Mindig lehet újat tanulni. Plusz azt se felejtsük el, hogy más módszerek kellhetnek egy két hónapos kora óta velem lévő, jó természetű és kezdettől el nem rontott kutyához, mint egy olyanhoz, aki szocializálatlan, netán bántalmazták, kóborolt, berögzött rossz viselkedései vannak, stb.
Nekem Cesar Milan módszerei beváltak a nevelésnél.
Sokáig néztem Victoriát is,de vhogy nem jött be a módszere,egyszerűen nem használtak a kutyámon pedig hónapokig csináltam vele,lehet én csesztem el vmit.Aztán a natgeon láttam Cesar Milan-t.
Cesar módszerei pedig az első 1 hónap után meghozták a kutyámban a változást és szerintem én is változtam.Olvastam az egyik könyvét és a műsorát is nézem,nekem szimpatikus nagyon.
Sokan a pozitív megerősítés hívei aztán ha a kutyához hozzá kell érni,mert rosszat csinált már akkor egy rohadt állatkínzó ,mert hogy képzeli,hogy a drága Hercegnőcskéhez erősebben hozzá érnek...
Sokan azt hiszik ha vki hozzá ér a kutyához már bántalmazza.Cesar módszerét követve én is bököm a kistestű kutyámat az utcán,ha olyan van.Nap mint nap megkapom,hogy egy kistestű kutyát mért verek -.-
Az ilyeneket lesz.arom :D
Pontosan!Van amelyik kutyánál, nem nagyon használ, a pozitív megerősítés XD Igenis meg kell nevelni, a kutyát,meg a gyereket is, persze nem feltétlenül agyonütni!!!
Kell a nevelés, legalább annyira, mint a jutalmazás.Nekem tetszik a Cesar módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!