Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől nőtt meg ilyen nagyra a...

Mitől nőtt meg ilyen nagyra a kutyám és meddig nő még?

Figyelt kérdés

Van egy Argentin Dog-om. Kan és 1 éves 2 hónapos.

A marmagassága 69 cm. A súlya pedig 55 kg. Nincs rajta felesleg, színtiszta izom. Nagyon energikus, mozgékony és bivaly erős.

Ahogy olvasgattam a neten már átlag felett van minden méretében.

Mennyi idős koráig nő? Meg mitől lehet, hogy ilyen nagy lett?:) A szülei már kisebbek nála:)

2013. aug. 20. 18:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
21%

Nem tudom,de most megszerettetted velem ezt a fajtát.

Biztos nagyon szép.Kell egy ilyen :D

Az óriások a kedvenceim :DD

2013. aug. 21. 17:24
 12/23 anonim ***** válasza:
74%

Csak kinézet miatt venni kutyát... ezekhez azért kell ám következetesség és keménykezűség, mert ha a fejedre nő, letépi a karod.

Óriásnak pedig nem mondható, azok a bernáthegyi, német dog, angol masztiff, kaukázusi, és hasonló méretű fajták.

2013. aug. 21. 17:29
 13/23 anonim ***** válasza:
80%

Kedves Barbara!

Ha csak kinézet miatt szeretnél egy dogo-t akkor már most tegyél le róla. (Meg úgy általában bármilyen fajtáról)

Előtte járj utána nagyon a nevelési témának. Sőt nem árt előre konzultálni egy szakértővel.

Sajnos a szaporítók sorra gyártják a genetikailag selejtes dogókat, amivel később nem nagyon tudnak mit kezdeni, sem nevelés ügyileg (süketség), sem anyagilag (allergia).

És én mint dogó szerelmes csak a szívem fájdul meg, mikor látom, hogy lassan kezd ez a fajta is divat kutya lenni (mert milyen keményen néz ki, nevelni meg nem tudják), úgy mint az amstaffok, pitbullok... aztán jön a fajta rossz híre a menőzni vágyó gyökerek miatt... :(

2013. aug. 21. 18:54
 14/23 anonim ***** válasza:
28%

Nem kell ám mindenkinek letépni a faját :D

Van tapasztalatom dogokkal.

10-14 éve csak német dogokat tartunk.:)

2013. aug. 22. 09:31
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy sokszor érzékeny lelkű német dogot, ne hasonlíts össze egy temperamentumos argentin doggal. :) Dog, dog, de a kettő között ég és föld a különbség.
2013. aug. 22. 10:39
 16/23 anonim ***** válasza:
28%
Nem azt mondtam h holnap lesz,szerintem zárjuk le most :D
2013. aug. 22. 12:35
 17/23 anonim ***** válasza:
Mondjuk az Acana, meg az Orijen megtolhatta nagyon azzal a brutál fehérjetartalommal. Ez már mindegy, de én biztos, hogy visszavenném azért kicsit a kajáját (vagy leginkább a napi fehérje mennyiségét, mondjuk a szénhidrát javára), hogy bármennyit is tervez még nőni, azt minél lassabban tegye.
2013. okt. 15. 21:21
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy táp megtolja a kutyát, akkor az inkább a futócsontok hosszán látszik. A kérdező kutyája leírása szerint a magasságához hozza a súlyt is.

Ha genetikailag benne van a kutyában a nagyra növés, akkor silány ételen is megnövi. Max az erő, a test fog hiányozni belőle.

2013. okt. 15. 23:26
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó írással értek egyet !! Nekem 2 ugyan olyan fajtájú kutyám,méreten felüli lett,a másik meg alsó hangon is,éppen csak eléri az alsó méretet,ugyan azon táptól. Ismerős kutyája tök nagy lett,szirsz.r táptól,hiányos etetéstől,tömeg hiányzott róla. Ha nincs a genetikában,hogy nagy legyen,etetheted bármilyen táppal.

A kérdező kutyája szép nagy lett. Valahol,valamelyik őstől hozhatta a méretét :)

2013. okt. 16. 09:35
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy genetikailag kódolt a méret, csak az nem mindegy, hogy mikorra éri el a végleleges súlyát. Én jobban híve vagyok annak, hogy minél lassabban, annál jobb.
2013. okt. 18. 08:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!