Mitől nőtt meg ilyen nagyra a kutyám és meddig nő még?
Van egy Argentin Dog-om. Kan és 1 éves 2 hónapos.
A marmagassága 69 cm. A súlya pedig 55 kg. Nincs rajta felesleg, színtiszta izom. Nagyon energikus, mozgékony és bivaly erős.
Ahogy olvasgattam a neten már átlag felett van minden méretében.
Mennyi idős koráig nő? Meg mitől lehet, hogy ilyen nagy lett?:) A szülei már kisebbek nála:)
Ezek alapján az adatok alapján erősen túlméretes, főleg súlyra, ami egyáltalán nem tesz jót sem az ízületeinek, sem a szívének. A felnőtt kanoknál sem jó, ha átlépik az 50kg-ot, nemhogy egy kölyöknél. Gondolom túl lett nyomva valamilyen prémium táppal.
Én erős diétára fognám a helyedben és akkor nem fog 8 éves kora körül elpusztulni szívbetegségben, valamint csináltatnék egy DP szűrést, hogy mennyire károsodott a csípő.
Acana és Orijen száraz tápot szokott kapni.
Néha konzerves kaját is. Kizárólag prémiumot pl Animonda.
Meg van egy másik kaja csak annak nem jut eszembe a neve. Na mindegy az tele van zöld kagyló és egyéb hasonló kivonatokkal. Ez azért jó mert nagyon erősíti az ízületeit. Ezt csak azért eszi. Ezt a tenyésztő ajánlotta akitől vettük.
A felmenői méreteit nem tudom (kivéve a szüleiét).
Annyit tudok, hogy a teljes apai ága az eredeti feladatkörében használt vadászkutya. Pumák és vaddisznók ellen dolgoznak elfogó vadászként. Az apja is még Argentínában született, még ő is vadászott. Az én "csöppségemben" is megvan rendesen a vadászösztön:)
Az anyai ága pedig amennyire tudom sok generáció óta Európában tartott és született házi kedvenc.
A tenyésztő azt mondja, hogy valóban átlag feletti méretekkel bír az enyém. De nem kell aggódnom miatta ameddig az izomzata nem megy a mozgékonyság rovására. Ez a veszély nem fenyeget, hiszen egy energia bomba.
Meg ne hízzon. Egyébként csak annyi, hogy hivatalosan nem tenyészthető tovább mert túlméretés már. 68 centi felett már kizárják őket a tenyésztésből. Na nem mintha én tenyészteni akarnám. Ő az első kutyám:)
Szerintem a közvetlen vadász ősök miatt lehet ilyen nagy. Gondolom ott a nagyobb, erősebb kutyákat preferálták.
Vagyhát nem tudom. Nem értek hozzá:)
Egyébként a tenyésztővel nehéz kommunikálnom mert nem magyar én meg nem beszélem az angolt tökéletesen. Mikor vettem akkor volt aki tolmácsolt, de sajnos nem mindig akad ilyen ember.
Vaddisznó ellen pont az a jó, ha a kutya gyors és mozgékony. Ott a nagy méret hátrány. A kiskutya repül, a nagykutya törik, ha a vaddisznó felökleli.
Ha ennyire erős vadászösztönnel bír, mindenképp jól szocializáld, mielőtt levadászik néhány állatot és bajba kerültök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!